top of page

RECO-ZVH laat Sliedrecht Sport ontsnappen

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Helvetica; panose-1:2 11 6 4 2 2 2 2 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536855809 -1073711037 9 0 511 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:10.5pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Courier New";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Zevenhuizen, de heren van RECO ZVH speelden zaterdag in eigenhuis tegen Sliedrecht Sport. Voor Sliedrecht was het doel om de volle winst binnen te halen en zo een kans om bij de beste vier te komen in de kampioenspoule. De heren van RECO hadden andere plannen en dat lieten ze in de eerste twee sets zien. Maar daarna trad de klad erin en kon Sliedrecht Sport na een spelerswisseling weer terug komen en via de setstanden 25-19, 25-21, 23-25, 18-25 en 8-15 werd een 2-3 overwinning geboekt.

Trainer/coach Kristian van der Wel had weer de beschikking over de complete selectie en daarvan stelde hij de volgende basis op binnen de lijnen: Benjamin Parkinson, Ludrich Inocente, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Het publiek zag via live-stream een spannende strijd beginnen vanaf de het eerste fluitsignaal. Sliedrecht wist tot 11-12 het scoreverloop te leiden, Daarna wist RECO met sterke aanvallen van Vincent van der Kraats en Chris van Mullem de score in hun voordeel te brengen. Met een sterke blokkering (6 punten), werd coach Paul van der Ven genoopt om time-outs te nemen. Dit hielp niet en met service

van Ludrich Inocente werd deze set met 25-19 afgesloten. Sliedrecht Sport begon de tweede set sterk nam een voorsprong bij 2-6 nam Kristian van der Wel een time-out en deze kreeg later in de wedstrijd effect. Bij 11-11 werd de gelijke stand verkregen en werd door onder andere sterk verdedigen van libero Mika Prins en de aanvallen van RECO de score in hun voordeel getrokken. De druk op de gasten was hoog en daarmee konden de Zevenhuizense spelers deze set met 25-21 naar zich toe halen.

In de derde set zag het er voor RECO voorspoedig uit, de Zevenhuizense heren wisten door een sterke service reeks van Chris van Mullem op een lichte 10-6 voorsprong komen. Sliedrecht Sport stelde een andere aanvalslinie op en deze kreeg meer grip op de wedstrijd. Zij konden het blok van RECO in hun voordeel gebruiken en kwam langzaam maar zeker voor.

Coach Kristian van der Wel, bracht de kersverse vader Cain van Hal in het veld voor Max Nieuwstad bij 15-17. Sliedrecht bleef sterk aanvallen en bij 18-22 kwamen Timothy Scheffers en Gianno Beij in het veld voor Vincent van der Kraats en Bram Wiltenburg. Hiermee kwam er een ander aanvalspatroon bij RECO die de stand tot 23-24 wist te brengen maar toch moet aanzien dat Sliedrecht deze set met 23-25 afsloot, In de vierde set kwam Sliedrecht feller uit de startblokken en nam een voorsprong. Bij 2-5 kwam Niels de Vries voor Ludrich Inocente binnen de lijnen. RECO bleef achter de feiten aan spelen en ook de al eerder uitgevoerde wissels en dubbele wissel konden nu niet het gewenste effect brengen en met veel aanvalskracht wist Sliedrecht deze set met 18-25 winnen.

De beslissende vijfde set was voor de Zevenhuizense heren een drama, bij 4-6 achter kwam bij een verdedigende actie Niels de Vries zodanig terecht, dat hij met een nekblessure gewisseld moest worden door Ludrich Inocente. Bij 6-8 werd van kant gewisseld, maar RECO kon niet meer in hun spel komen en moest met 8-15 in Sliedrecht Sport hun meerdere erkennen.

Na afloop kon de aanwezige pers zeggen, dat er naar twee wedstrijden was gekeken. De eerste twee sets was RECO oppermachtig en daarna nam Sliedrecht het heft in handen en wist deze wedstrijd te winnen. Voor de Zevenhuizense heren staat zaterdag 27 februari om 16.00 uur weer een thuiswedstrijd in Swanla op het programma. Dan is Bielderman Koetsier/SSS uit Barneveld de tegenstander. Dit is de laatste wedstrijd van het eerste gedeelte.

RECO ZVH: Max Nieuwstad (11)(Cain van Hal (5)), Vincent van der Kraats (13) (Gianno Beij (1)), Ludrich Inocente (10)( Niels de Vries )), Bram Wiltenburg (2)(Timothy Scheffers ), Benjamin Parkinson (15), Chris van Mullem (13), Mika Prins (L)

Sliedrecht Sport: Bart Yark (19), Rick Julicher (2)(Michael van Leeuwe (6)), Gerard Baan (4)(Marius den Hartog (15)), Tom Koops (18), Ian de Bus (12), Rick van der Sluis (Niels Vermeulen (2)), Mart de Groot (L)