top of page

RECO ZVH laat PDK Huizen vrijuit spelen.

Zevenhuizen, RECO ZVH speelde zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en namen het op tegen Prima Donna Kaas Huizen. Met dit team staan de Zevenhuizense heren op gelijke hoogte in de B-poule. Het publiek in grote getale aanwezig hoopte dat dit een spannende strijd zou worden. Echter Huizen had daar een andere visie over. Via de setstanden 21-25, 25-20, 26-28 en 16-25 werd een 3-1 winst voor Huizen een feit en staan zij nu vast op de tweede plek achter VoCASA die koploper bleef. Voor RECO is nu hun vaste positie op de derde plaats in deze B-poule.


Trainer/coach Kristian van der Wel was niet aanwezig, daar hij met Ronald de Rooij met de aanstormende A-jeugd in Panningen was op het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap. Tijdens de wedstrijd kwam door dat dit team Kampioen van Nederland is geworden. De RECO ZVH heren werd nu door Ronald Kooijman gecoacht en hij kon over een kleine selectie beschikken. Met de volgende basis werd de strijd met Huizen aangegaan: Sam van der Loo, Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker.

Vanaf het begin kreeg RECO-ZVH een gemotiveerd Huizen tegenover zich, die na de gelijk opgaande strijd tot 9-9, het initiatief nam en met hun blok de aanvallen van RECO kon keren. RECO wist met de aanvallen van Vincent van der Kraats en Benjamin Parkinson in de achtervolging goed te scoren. Uiteindelijk wist Huizen de score in hun voordeel uit te spelen en met 21-25 deze set binnen te halen.

In de tweede set tapte RECO uit een ander vaatje en kon nu meer in hun spel komen. De service werd beter uitgevoerd en Huizen kon niet makkelijk in hun spel komen. Aanvallend was RECO door het midden succesvol en Jesse Hanemaaijer en Benjamin Parkinson konden makkelijker scoren. Bij 17-13 nam Teun Buis, coach van Huizen zijn eerste time-out, maar dit hielp niet echt. RECO bleef op de ingeslagen weg doorgaan en zorgde met Timothy Scheffers aan de opslag lijn ervoor dat Huizen bij 21-14 de tweede time-out nam. Dit had geen effect en RECO ZVH kon met Vincent van der Kraats het beslissende setpoint scoren en deze set met 25-20 afsluiten.

De derde set werd tot het eind spannend en bleef het ongewis wie deze set zou winnen. De beide teams wisten elkaar in evenwicht te houden en RECO had in Sam van der Loo en Mika Prins de aanvallers in het team die sporadisch punten wisten te scoren. Vooral de blokkering van Huizen was soms te hecht om te kunnen ontwijken of te gebruiken. Bij 16-17 nam coach Ronald Kooijman zijn eerste time-out en dat had effect. RECO wist de score weer in hun voordeel uit te werken en in de eindfase konden de Zevenhuizense heren bij 26-25 niet het setpoint verzilveren en wist PDK Huizen deze set met 26-28 te winnen.

RECO ZVH teleurgesteld door het set verlies, begon de vierde set niet goed en moest coach Ronald Kooijman al bij 0-3 zijn eerste time-out nemen. Mika Prins wist de opslag terug te halen, maar Zevenhuizen kon daar geen gebruik van maken. Bij 4-7 nam Bram Wiltenburg het spelverdelen van Timothy Scheffers over. Huizen bleef RECO bestoken met een sterke service en kon de rally’s vaker winnend afsluiten door een sterke aanval. RECO had geen antwoord op deze harde aanvallen en liep achter de feiten aan. Uiteindelijk wist Huizen met 16-25 deze set binnen te halen.

Voor de Zevenhuizense heren rest zaterdag 15 april de laatste competitie wedstrijd tegen streekgenoot VCN in Capelle aan den IJssel. In deze wedstrijd kunnen de RECO ZVH heren het seizoen toch nog succesvol afsluiten. De wedstrijd in Capelle aan den IJssel begint om 20.30 uur en is tevens de laatste wedstrijd voor VCN in de Eredivisie.


Na afloop van deze wedstrijd werd afscheid genomen van Mika Prins, die volgend seizoen weer als libero gaat spelen bij Simplex SSS in Barneveld.


RECO ZVH: Sam van der Loo (7), Mika Prins(3), Timothy Scheffers (1)(Bram Wiltenburg(2)), Vincent van der Kraats(16), Jesse Hanemaaijer(12), Benjamin Parkinson(12), Richard Rademaker (L)

Prima Donna Kaas Huizen: Alex Meijs (27), Lucas Gustavsson (11), Marlison Kleinmoedig (16), Derwin Colina (18), Peter Langevoort (1)(Jens de Hoogh), Oskar Von Sydow (3), Thijs van Gessel (L)


Comments


bottom of page