top of page

RECO ZVH laat Numidia VC Limax zweten

Zevenhuizen, de heren van RECO ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen de koploper van de eredivisie Numidia VC Limax uit Limburg. De Limburgers liet gelijk zien waarvoor zij kwamen, toch kon RECO weerwoord geven en kon Numidia met veel moeite via de setstanden 17-25, 25-23, 25-23, 19-25 en 9-15 een 2-3 overwinning te behalen.


Trainer/coach Kristian van der Wel bracht de volgende opstelling in het veld: Sam van der Loo, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker. Vanaf het begin kreeg RECO met veel servicegeweld te maken waardoor het moeilijk was om in hun spel te komen. Al snel moest coach Kristian van der Wel naar een time-

out grijpen. Dit hielp niet en bij 11-15 kwam Yannick Verberne als voorbode van de dubbel wissel in het veld voor Bram Wiltenburg, daarna werd de dubbele wissel compleet gemaakt door Timothy Scheffers die Vincent van der Kraats verving. Nadat Numidia de twintig punten had bereikt werden de wissels teruggedraaid. Uiteindelijk kon Numidia deze set met 17-25 afsluiten.

RECO kwam in de tweede set met dezelfde opstelling binnen de lijnen en werd er feller gespeeld, waardoor RECO een lichte voorsprong nam. Aanvallend wist Vincent van der Kraats goed te scoren, maar de gasten kwamen terug naar 13-13. Bij deze stand werd de bekende dubbele wissel gestart en kon RECO telkens een lichte voorsprong nemen door sterk spel van Benjamin Parkinson en Max

Nieuwstad. Op het einde wist RECO de set naar zich toe te halen en met 25-23 deze winnend af te sluiten.

In de derde set ging RECO door op de ingeslagen weg en wist voor te komen. Nu hadden de Zevenhuizense heren meer grip op de Numidia aanvallen en konden met Sam van der Loo, Max Nieuwstad en Vincent van der Kraats blokkerend scoren. Af en toe liepen de emoties hoog op, zelfs zodanig dat de libero van Numidia uit zijn dak ging en tekeer naar de tweede scheidsrechter en zelfs het net te grazen nam. Dit werd gelijk bestraft met een rode kaarten een punt voor RECO. In de eindfase werd 23-22 weer de dubbele wissel ingebracht. Met de aanval van Benjamin Parkinson kwam RECO op setpoint en deze werd benut, 25-23 werd deze set beëindigd.


RECO wist in de vierde set gelijk Numidia onder druk te zetten en namen de gasten gelijk bij 3-0 een time-out. Dit had effect en de gasten wisten sterk terug te komen en bij 3-5 nam coach Kristian van der Wel een time-out voor RECO. Dit zorgde niet voor een omslag en bij 5-9 werd de eerste wissel van de bekende dubbele wissel uitgevoerd. Deze werd bij 7-10 verder uitgevoerd. Bij 8-11 kwam Mika Prins in het veld voor Max Nieuwstad achterin het veld. RECO wist Numidia tot 13-14 te benaderen maar daarna zorgde Numidia met meer aanvalskracht dat deze set in handen kwam van de Limburgers met een stand van 19-25.

In de beslissende vijfde nam Numidia het initiatief en zorgde met een sterke blokkering dat de aanvallen van RECO gekeerd werden. Bij 4-8 werd van kant gewisseld. Jesse Hanemaaijer wist nog te scoren, maar Numidia gaf geen krimp en kon deze set met 9-15 winnend afsluiten en zo de schade beperken.

Voor RECO staat zaterdag 3 december om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen in Huizen op het programma, Dit team uit Huizen staat op een tiende plaats op de ranglijst van de eredivisie.


RECO ZVH: Sam van der Loo (8), Max Nieuwstad(15) (Mika Prins), Bram Wiltenburg (5)(Timothy Scheffers), Vincent van der Kraats(16) (Yannick Verberne(3)), Jesse Hanemaaijer (4), Benjamin Parkinson(9), Richard Rademaker (L)

Numidia VC Limax: Nico Freriks (3), Remco van den Elshout (6)(Job Vaassen), Thomas van Bladel (18), Jaro Herinx (11), Ryan Poole (26), Jack Williams (21), Wouter Timmermans (L)(Thijs Ipema (L))

Comments


bottom of page