top of page

RECO ZVH laat na bizar einde VCN ontsnappen.

Zevenhuizen, de heren van RECO ZVH speelden zaterdag in eigen huis de streekderby tegen het Capelse VCN wen tegenstander die altijd voor een spannende strijd zorgt. In een goede gevulde sporthal Swanla wist RECO ZVH na een 2-0 achterstand terug te komen maar op het eind wist VCN de vijfde set winnend af te sluiten. Via de setstanden 16-25, 19-25, 25-21, 26-24 en 13-15 werd het 2-3 en hielden de Zevenhuizense heren slechts één punt over.


Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over de geblesseerde Jasper de Jong en stelde Jesse Hanemaaijer voor hem binnen de lijnen op. De basis bestond verder uit Parkinson, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Max Nieuwstad, Sam van der Loo en libero Richard Rademaker.

De beide teams begonnen de eerste set met veel vertrouwen en zij hielden elkaar tot 11-11 in evenwicht. Daarna wist VCN met een beter blok de aanvallen van RECO te pareren en liepen zij verder uit naar 13-17. De time-out bij deze stand van Kristian van der Wel haalde niet uit. Nadat Max Nieuwstad de service wist terug te halen kwam Mika Prins voor hem in het veld aan de opslaglijn. VCN bleef beuken en wat RECO-coach ook probeerde het had geen effect. Ook de in delen uitgevoerde dubbele wissel, Yannick Verberne en Timothy Scheffers kwamen in het veld voor Vincent van der Kraats en Bram Wiltenburg gaven niet het effect wat beoogd was. VCN wist deze set dan ook met 16-25 binnen te halen.


In de tweede set begon RECO net een sterk optreden van Vincent van der Kraats, die serverend VCN onder druk kon zetten goed en kwam voor met 5-4. Dit was helaas van korte duur VCN kon na drie sterke aanvallen de achterstand wegwerken en coach Kristian van der Wel nam direct een time-out bij 5-7 om zijn team weer op het goede spoor te krijgen. Dit lukte niet optimaal en er ontstond boeiend gevecht om de punten. Waarbij Benjamin Parkinson en Max Nieuwstad regelmatig punten wisten te scoren. Bij 17-17 stonden de beide teams op gelijke hoogte en na een time-out van VCN-coach Ferry van Hal wist hij zijn team weer in het goede ritme te krijgen. Bij 18-23 nam Mika Prins de taak van Sam van deer Loo over, VCN bleef alert en kon deze set met 19-25 winnend afsluiten.

In de derde set bleef Mika Prins staan en nam Timothy Scheffers het spelverdelen over van Bram Wiltenburg. VCN nam weer in het begin een lichte voorsprong, maar door de sterke aanval van

Benjamin Parkinson wist RECO op voorsprong te komen en noopte VCN om te vluchten in een time-out bij 8-6 en 13-8. De Zevenhuizense heren toonde karakter en wist met hun felheid VCN onder druk te zetten en te houden. Met een sterke service van Mika Prins werd deze set binnengehaald bij 25-21.

RECO ZVH wist wat nu wat mogelijk was en dit lieten zij gelijk zien in de vierde set. Vincent van der Kraats, topscorer met 23 punten wist zijn team op voorsprong te brengen. VCN bleef, zoals verwacht hun eigen spel spelen en dat had effect zij wisten weer in deze fase voor te komen. Bij 9-11 nam RECO een time-out en kon een puntje scoren. Toch kon VCN voor blijven en bij 12-14 kwam Sam van der Loo in het veld

voor Max Nieuwstad. Langzaam wist RECO dichterbij te komen waarbij in deze fase Sam van der Loo goed wist te scoren. Bij 20-20 was de aansluiting bewerkstelligd. Hierna wist Jesse Hanemaaijer aanvallend te scoren en het blok van Vincent van der Kraats werd de stand naar 23-22 gebracht. Uiteindelijk wist RECO na de laatste aanvallen van Vincent van der Kraats deze set met 26-24 te winnen.

In de beslissende vijfde set wisten de Zevenhuizense heren vanaf de start van deze set het heft in handen te nemen. Waarbij na de speelhelft wissel RECO door bleef gaan en VCN bij 9-4 en 12-5 time-outs nam. In deze fase wist RECO tot 13-7 voor te komen en menigeen in de zaal dacht dit kan niet stuk en twee punten zal in Zevenhuizen blijven. Maar de bal is rond en kan er nog van alles

misgaan, door een sterke service van VCN en ondersteunt door een sterke blokkering wisten zij punt voor punt dichterbij te komen. Bij 13-10 en 13-12 nam coach Kristian van der Wel al zijn time-outs, die totaal geen effect hadden en VCN wist in deze bizarre eindfase de set met 13-15 te winnen en zo een 3-2 overwinning mee naar huis te nemen.

Voor de Zevenhuizense heren betekent dit wel dat er slechts één punt aan hun conto kon worden bijgeschreven. Voor RECO ZVH staat zaterdag 29 oktober de volgende thuiswedstrijd op het programma. Om 19.30 uur spelen zij tegen Draisma Dynamo de huidige nummer twee van de competitie.


RECO ZVH: Sam van der Loo (11)(Mika Prins (6), Max Nieuwstad (10), Bram Wiltenburg (1) (Timothy Scheffers), Vincent van der Kraats (230), Jesse Hanemaaijer (5), Benjamin Parkinson (16), Richard Rademaker (L)

VCN: Casper Haanappel (1)(Jelle Leeuwis (4)), Denny van Berkum (10)(Jim Steenbergen), Corjan Nootenboom (11), Tom van Reeuwijk (19)(Kyran Verstegen), Koen Herrebout (8)(Ferdy van Dijk (9)), Cain van Hal (17), Samuel Talbott (L)

Comments


bottom of page