top of page

RECO-ZVH laat kampioenskandidaat Draisma Dynamo zweten

Zevenhuizen, in de kwartfinale om de Nationale Beker speelden de heren van RECO ZVH vrijdag tegen de koploper van de kampioenspoule Draisma Dynamo uit Apeldoorn. In een spannende wedstrijd lieten de Zevenhuizense heren de gasten danig zweten, maar die konden via de setstanden 25-21, 18-25, 18-25 en 21-25 de halve finale te bereiken.


Trainer/coach Kristian van der Wel kon nog niet beschikken over een fitte selectie. Daarom betraden de volgende spelers het veld: Benjamin Parkinson, Niels de Vries, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren begonnen sterk aan de wedstrijd en haalden de opslag gelijk terug en zorgde met Niels de Vries aan de service dat Dynamo het moeilijk kreeg. Coach Redbad Strikwerda moest al bij 4-0 zijn eerste time-out nemen. Dit hielp niet gelijk, langzaam wisten de Apeldoorners terug in de wedstrijd komen en kon door een sterke en strakke service de verdediging van RECO onder druk te krijgen.

Bij 7-8 nam Kristian van der Wel zijn eerste time-out voor RECO en konden zij daarna op gelijke hoogte komen. In deze fase van de wedstrijd ging het scoreverloop op en neer. Vincent van der Kraats kon met zijn service reeks en de aanvalskracht van aanvoerder Chris van Mullem de stand naar 16-12 brengen waar de gasten weer vluchtte in een time-out. Dynamo kon niet een eindsprint inzetten en RECO nam met 25-21 deze set in hun bezit. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en zorgde Dynamo met veel druk dat coach Kristian van der Wel bij 0-4 zijn eerste time-out moest nemen. Met sterk en slim aanvalsspel van Chris van Mullem, topscorer aan Zevenhuizense zijde, en blokkracht van de middenblokkeerders Benjamin Parkinson en Niels de Vries werd het gat verkleind tot 10-11.

Dynamo coach bracht Jeroen Rauwerdink binnen de lijnen voor ex-RECO speler Ricardo Hofman en daarmee kregen zij een extra impuls. Dynamo liep nu gestaag verder uit. Bij 17-23 probeerde RECO coach weer om grip op deze set te krijgen door de bekende dubbele wissel Gianno Beij en Timothy Scheffers kwam in het veld voor Bram Wiltenburg en Vincent van der Kraats. Dit had niet direct effect en Dynamo wist met 18-25 deze set te winnen.

RECO startte in de derde set goed, maar na 3-2 kwam aan Apeldoornse zijde Sjoerd Hoogendoorn aan de opslag en die wist met zijn service de verdediging van RECO te verschalken en door te stoten naar een 4-7 voorsprong. De Zevenhuizense heren konden niet door het sterke blok van Dynamo komen en bij 5-10 nam Gianno Beij de positie van Vincent van der Kraats over. RECO wist iets dichterbij te komen en de afstand tot twee punten te reduceren. Maar de service en blokkering van Dynamo en de eigen servicefouten bleef verhinderen dat er een aansluiting kon komen. Met 18-25 werd deze set in het voordeel van Dynamo afgesloten.

In de vierde set nam Timothy Scheffers het spelverdelen weer in handen en kwam Ludrich Inocente voor Benjamin Parkinson het midden versterken. Ook nu moest coach Kristian van der Wel al snel naar een time-out grijpen (0-3), dit had effect. RECO kwam meer in hun spel en bij 13-12 was de achterstand ingehaald en nam Dynamo een time-out. De service werd teruggehaald en met een tweetal sterke blokkeringen, van het totaal van vijftien in deze wedstrijd, werd de toon weer gezet. Ondanks de 100% aanvallen van Ludrich Inocente en mooie blokkering van Thomas van Rij kon RECO niet dichterbij komen. Dynamo wist de halve finale beker te halen door deze set met 21-25 winnend af te sluiten. Daarin zullen zij het opnemen tegen Sliedrecht Sport.


Ondanks dit verwachtte verlies kunnen de Zevenhuizense heren terugkijken naar een goede gespeelde wedstrijden en nu vol vertrouwen weer verder gaan in de strijd om de vijfde plaats. Zaterdag spelen de heren van RECO in eigen huis, sporthal Swanla zaterdag 10 april om 17.00 uur tegen de koploper in deze ranglijstpoule Taurus uit Houten. Deze wedstrijd zal weer via live-stream thuis te zien zijn.


RECO ZVH: Thomas van Rij (5), Vincent van der Kraats (9) (Gianno Beij (8)), Niels de Vries (11), Bram Wiltenburg (1)( Timothy Scheffers), Benjamin Parkinson (6)(Ludrich Inocente (4)), Chris van Mullem (14), Mika Prins (L)

Draisma Dynamo: Freek de Weijer (3), Wessel Blom (9)(Frits van Gestel (3), Ricardo Hofman (5)(Jeroen Rauwerdink (9)), Nico Manenschijn (9), Sjoerd Hoogendoorn (21)), Maikel van Zeist (11), Mats Kruiswijk (L)(Jeffrey Klok (L))

Comments


bottom of page