top of page

RECO ZVH kan weer de goede start niet vervolgen

Zevenhuizen, op woensdagavond speelden de heren van RECO ZVH in Swanla tegen het team van Numidia Topvolleybal Limburg. Dit team dat uit oud-eredivisie spelers bestaat en ook een tweetal buitenlandse spoelers in hun midden heeft, wist wederom de winst te pakken. RECO ZVH kon de eerste set winnen, maar daarna wist Numidia de wedstrijd naar hun hand te zetten. Via de setstanden 25-21, 16-25, 13-25 en 21-25 werd de 3-1 winst voor hen een feit.


Trainer/coach Kristian van der Wel weer samen met zijn assistent Ronald Kooijman op de bank, maar zonder Jochem Bloem, schouderblessure, Stelde de volgende basis op: Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jasper de Jong, Max Nieuwstad, Mats Kruiswijk en libero Mika Prins. In de eerste set ontspon gelijk een spannende strijd, waarbij de beide ploegen elkaar goed

in evenwicht hielden. Vincent van der Kraats kon weer zijn kracht laten zien en was aan het einde van de wedstrijd de best scorende Zevenhuizenaar. Ook blokkerend wist RECO te scoren en zorgde ervoor dat Numidia bij 18-14 een time-put moest nemen. Dit had effect en vlak daarna bij 18-16 nam Kristian van der Wel een time-out. RECO wist punten te scoren en bij 23-21 kwamen Tom Sonneville en Mees Sengers in het

veld voor Vincent van der Kraats en Bram Wiltenburg. Dit pakte goed uit en nadat Max Nieuwstad na een set-up van Tom Sonneville het 24e punt scoorde kon Mees Sengers met zijn blok de set op 25-21 afmaken.

In de tweede set kwam Numidia met Nico Freriks als nieuwe spelverdeler in het veld en dat had duidelijk effect op het spel van Numidia. Wisten de Zevenhuizense heren in het begin een 5-2 voorsprong te nemen, waarbij Numidia gelijk een time-out nam en zorgde dat zij weer op gelijke hoogte kon komen. Tot 8-8 bleef de strijd gelijk opgaan. Daarna wist Numidia meer afstand te nemen en bij 9-13 probeerde coach Kristian van der Wel een ander aanvalspatroon te creëren door twee wissels in te voeren Chris van Mullem en Sam van der Loo kwamen binnen de lijnen voor resp. Max Nieuwstad en Mats Kruiswijk.

Dit had niet het gewenst effect en Numidia wist de druk op RECO vast te houden en verder uit te lopen. RECO-coach probeerde van alles en bracht ook nu weer een dubbele wissel bij 14-21 in, maar het gat was te groot en oud ZVH-speler Rob Bontje kon deze set met 16-25 voor Numidia binnenhalen.

In de derde set kreeg RECO ZVH te maken met een aanvalsgolf van Numidia, die Kristian van der Wel noopt om bij 0-3 al snel een time-out te nemen. RECO bleef achter de feiten aan spelen en bij 3-8 nam Sam van der Loo de positie van Max Nieuwstad over. Met wisselend succes wist RECO nog punten te scoren Bij 10-19 kwam Chris van Mullen binnen de lijnen voor Mats Kruiswijk en bij 10-20 werd weer de dubbele wissel ingevoerd. Na een tweetal nog sterke blok acties van Chris van Mullem werd er nog gescoord, maar het gat was te groot en Numidia won deze set met 13-25.


RECO kwam in de vierde set met dezelfde samenstelling in het veld, die de derde set eindigde en wisten gelijk een lichte voorsprong te nemen. Deze werd door Numidia langzaam maar zeker tenietgedaan. Vooral de aanvallen van Numidia wist goed gebruik te maken van het Zevenhuizense blok om te scoren. Na twee time-out bracht coach Kristian van der Wel Max Nieuwstad weer in het veld voor Sam van der Loo, die gelijk met zijn aanval de opslag weer terugbracht voor RECO. In de eindfase wisten de Zevenhuizense heren door hard werken dichterbij te komen, maar Numidia bleef alert en kon zo deze set met 21-25 winnen en daarmee de wedstrijd met 1-3.

Voor RECO ZVH staat zondag 3 april spelen de Zevenhuizense de streekderby in Capelle aan den IJssel tegen ComputerPlan VCN op het programma, aanvang wedstrijd is om 15.30 uur in sporthal Oostgaarde.


RECO ZVH: Jasper de Jong (5), Vincent van der Kraats (17) (Mees Sengers (2)), Max Nieuwstad (10) (Sam van der Loo (4)), Mats Kruiswijk (7) (Chris van Mullem (8)), Max Nieuwstad (10) (Sam van der Loo (4)), Benjamin Parkinson (5), Bram Wiltenburg (2) (Tom Sonneville), Mika Prins (L)

Numidia Limburg: Lennard Vossen (4), Jesse Kling (Nico Freriks (1)), Lars Bouten (3) (Thomas van Bladel (11)), Rob Bontje (10) (Job Vaassen (2)), Ryan Poole (19), David Kisiel (13) (Brent Grabert (3)), Wouter Timmermans (L)

Comments


bottom of page