top of page

RECO ZVH kan niet op tegen de aanvalskracht van Dynamo

Zevenhuizen, de Zevenhuizense heren van RECO ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen de nummer twee van de eredivisie Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Gezien de stand op de ranglijst zou dit een zware opgave voor RECO ZVH zijn. Dit werd al snel duidelijk en Dynamo wist via de setstanden 21-25, 15-25 en 11-25 een makkelijke 3-0 overwinning te behalen. (Foto's Danielle Baars)


Trainer/coach Kristian van der Wel trad aan met een smalle selectie, kon de niet fitte Vincent van der Kraats inzetten en kon ook niet beschikken over de jeugdige spelers van het tweede team. Binnen de lijnen kwam nu de volgende basis: Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Max Nieuwstad, Sam van der Loo, Yannick Verberne en libero Richard Rademaker. Dynamo liet direct zien waarom zij bovenin de eredivisie staat. Ondanks verwoede pogingen en blokkeringen wist

Dynamo snel naar een 4-8 voorsprong komen en dit noopte coach Kristian van der Wel tot een time-out, deze had nog niet het gewenste resultaat. RECO ZVH kon wel in het spoor blijven bij Dynamo en wist mondjesmaat tot scoren te komen. Zowel via het blok als aanvallend wist RECO-punten te scoren, maar kon niet verhelpen dat Dynamo met 21-25 deze set in handen nam.

In de tweede set begon RECO goed, met de aanvallen van Jesse Hanemaaijer en Yannick Verberne stonden de Zevenhuizense heren met 2-0 voor. Dit bleef lang op de borden staan, daar de scheidsrechter een pauze in laste vanwege de vocht problemen op de vloer. De jeugd van ZVH, die als dweilploeg aanwezig was, had veel werk. Nadat de wedstrijd weer werd begonnen, nam

Dynamo gelijk het heft in handen en wist met hun snoeiharde service de verdediging van RECO onder druk te zetten. Bij 4-7 nam coach Kristian van der Wel weer een time-out en dit hielp even. Max Nieuwstad kon daarna scoren. De thuisploeg kon met hun service Dynamo niet onder druk zetten en maakten te veel servicefouten. Ondanks dat Dynamo dubbel zoveel servicefouten maakten, konden zij toch nog 7 directe punten er mee scoren. RECO bleef achter de score aanlopen en vaak wist Sam van der Loo nog te scoren en was met 13 punten topscorer van deze wedstrijd. Ook nu wisselde Kristian van der Wel op het eind de spelverdeler, Bram Wiltenburg nam het aan het net over van Timothy Scheffers om met zijn lengte de blokkering te versterken. Dit had geen effect en Dynamo kon deze set met 15-25 winnend afsluiten.


In de derde set was Dynamo helemaal los, zowel de service als de blokkering wist veel punten te scoren. Wat de Zevenhuizenaren ook probeerden, zij kwamen er niet door en kwamen geen moment in hun spel en moesten toezien dat Dynamo deze set met 11-25 mee naar huis nam.

Voor de Zevenhuizense heren is het zaak om alles weer op een rij te krijgen. Dit moet snel gebeuren daar de eerstvolgende wedstrijd al op woensdagavond 2 november om 20.00 uur in Houten is tegen de nummer vier van de eredivisie Taurus is. Daarna zal de volgende thuiswedstrijd in Swanla op zaterdag 5 november zijn. Dan speelt RECO ZVH tegen Simplex SSS uit Barneveld om 19.30 uur in Swanla.


RECO ZVH: Sam van der Loo (13)(Mika Prins), Max Nieuwstad (5), Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg), Yannick Verberne (4), Jesse Hanemaaijer (4), Benjamin Parkinson (2), Richard Rademaker (L)

Draisma Dynamo: Sjors Tijhuis (9), Sil Meijs (4), Yannick Bak (12), Ramon Martinex-Gion (4) (Ricardo Hofman (5)), Robin Boekhoudt (11)(Duco Krook (3)), Mike van Cooten (6)(Martijn Brilhuis (5)), Niels Lipke (L)

(Foto's Danielle Baars)


Comments


bottom of page