top of page

RECO ZVH kan koploper net niet verschalken

Nijmegen, de heren van RECO ZVH speelden zondag weer een uitwedstrijd in de B-poule in Nijmegen en namen het op tegen de koploper van de B-poule VoCASA. De eerste ontmoeting in de B-poule in Zevenhuizen was met 3-2 een prooi voor RECO-ZVH. Dit beloofde weer een spannende strijd te worden en de meegereisde supporter kregen dit dan ook volledig aangeboden. Helaas wist nu VoCASA in vijf sets te winnen en wel via de setstanden 25-18, 20-25, 24-26, 25-20 en 15-13. VoCASA staat nu steviger aan de leiding in de B-poule.


Trainer/coach Kristian van der Wel ging met een minimale bezetting de wedstrijd in en RECO ZVH kwam met de volgende basis binnen de lijnen: Sam van der Loo, Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker.


Vanaf het begin kreeg RECO-ZVH een gemotiveerd VoCASA tegenover zich, die het initiatief gelijk naar zich toetrok en met hun blokkering ervoor zorgde dat coach Kristian van der Wel al bij 7-2 zijn eerste time-out moest nemen. De Zevenhuizense heren wisten langzaam maar zeker wat meer in hun spel te komen en wist via de blokkering van Jesse Hanemaaijer onder de service van Timothy Scheffers naar 14-13 komen. Daarna wisten de gastheren na een time-out van coach Eric Gras de weg weer te vervolgen en liepen weer uit. Bij 20-16 begon coach Kristian van der Wel de dubbele wissel in te zetten. Yannick Verberne kwam erin voor Timothy Scheffers en bij 21-1c6 kwam Bram Wiltenburg erin voor Vincent van der Kraats. RECO kwam nog tot 23-18, maar daarna wist VoCASA deze set met 25-18 winnend af te sluiten.

In de tweede set hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht en werd telkens de side-outs door hen gewonnen, aanvallend wist Vincent van der Kraats zijn team de nodige punten leveren en kon halverwege de set RECO op voorsprong brengen. Maar onder de service van Benjamin Parkinson kon er een groter gat geslagen worden en nam VoCASA bij 12-15 hun eerste time-out. RECO bleef de ingeslagen weg goed vervolgen en wist in de eindfase met een sterk aanvallende Sam van der Loo deze set met 20-25 te winnen.


RECO-ZVH nam in de derde set het heft in handen en wist met hun service VoCASA onder druk te zetten en dit noopte de coach om bij 2-6 een time-out te nemen. De Nijmegenaren wisten door sterk blok en middenaanval weer terug te komen. De spannende strijd die volgde, zorgde voor vele rally’s waarbij de verdediging aan beide zijde optimaal werkte en Richard Rademaker zijn skills kon laten zien. Tot 24-24 ging het gelijk op en wist Vincent van der Kraats RECO op setpoint te zetten. Deze werd verzilverd door Mika Prins met zijn kill blok en de set werd met 24-26 afgesloten.

In de vierde set nam VoCASA het5 heft in handen en nam RECO coach al snel bij 3-0 een time-out om zijn team op de goede weg te krijgen. De Zevenhuizense heren bleven op achterstand volgen en kregen geen kans van VoCASA om meer in hun spel te komen en het score verloop in hun voordeel om te buigen. De gastheren bleven geconcentreerd spelen en konden met hun service druk uitoefenen op de Zevenhuizense verdediging. VoCASA wist deze set met hun blok uit te spelen 25-20 en zo een beslissende vijfde set te forceren.

In deze vijfde set ging weer gelijk op en werd er bij 8-7 van speelhelft gewisseld. Telkens wist RECO tot op een punt te naderen, maar de laatste time-out van VoCASA bij 14-13 was voor hen voldoende om deze set met 15-13 winnend af te sluiten.

Hiermee komt aan kop van de B-poule en zijn niet meer in te halen. RECO-ZVH staat nu op een derde plaats met slechts twee punten achter Prima Donna Kaas Huizen en kan met winst aanstaande zaterdag in Swanla tegen dit team boven hen komen. De wedstrijd begint om 19.30 uur en is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Na afloop is er in Swanla nog een feestelijke avond. Dus kom allen de ploeg aanmoedigen. Tevens zal dan afscheid genomen worden van Mika Prins die volgend seizoen bij Simplex SSS gaat spelen.


VoCASA: Jip Kemperman (Mathijs Apine (15)), Imre Harnischmacher (11), Job Groenendaal (11)(Ties Cornelissen (1)), Jesse Kling (4), Koen Scholten (13), Mees Blom (20), Dustin Bontrop(L)

RECO ZVH: Sam van der Loo (22), Mika Prins(15), Timothy Scheffers (1)(Bram Wiltenburg), Vincent van der Kraats(10)(Yannick Verberne), Jesse Hanemaaijer(11)(Julian Perdijk), Benjamin Parkinson(17), Richard Rademaker (L)Comments


bottom of page