top of page

RECO ZVH kan geen vuist maken tegen Sliedrecht Sport

Zevenhuizen, op dinsdagavond speelden de heren van RECO ZVH in eigen hal de laatste reguliere competitiewedstrijd in de eredivisie. Tegenstander was het team van Sliedrecht Sport, die zijn vierde plek op de ranglijst wilde vastzetten. Daardoor begonnen de gasten gretig aan de wedstrijd en lieten direct zien wat hun intentie waren. Sliedrecht Sport wist dan ook via de setstanden 16-25, 20-25 en 15-25 de wedstrijd met 3-0 winnend afsluiten.


Trainer/coach Kristian van der Wel startte deze midweekse wedstrijd met een andere basisopstelling. Binnen de lijnen kwamen nu: Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Jeroen van Iperen, Jochem Bloem, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en Mats Kruiswijk als libero. Sliedrecht Sport wist de gastheren direct met hun service onder druk te zetten, en noopte coach Kristian van der Wel om al bij 4-9 een time-out te nemen. RECO wist de opslag terug te halen, maar kon niet doorstarten, de gasten wisten met een sterke aanval en een lastige servicepunten ter scoren en verder uitlopen.

Sporadisch wisten de Zevenhuizense heren met hun aanval te scoren. Bij 10-18 kwam Sam van der Loo in het veld voor Max Nieuwstad en bij 12-22 kwam Mees Sengers voor Jeroen van Iperen binnen de lijnen. De achterstand was te groot en Sliedrecht sloten deze set af met 16-25.

In de tweede set kwam de beginopstelling weer in het veld, nu wist RECO in de beginfase Sliedrecht bij te houden tot 6-7, daarna liepen de gasten uit en werd er bij 6-9 weer gewisseld en kwam Sam van der Loo voor Max Nieuwstad binnen de lijnen.

Bij 6-10 werd een time-out genomen en kwam, Mees Sengers bij 6-11 voor Jeroen van Iperen in het veld. Nadat de service teruggehaald werd, kon met de service van Chris van Mullem er druk op Sliedrecht gezet worden en wist Mees Sengers zijn kunsten tonen en kwam RECO bij tot 10-12. Toch bleef Sliedrecht het heft in handen te houden en bij 18-21 kwam Mika Prins aan de opslaglijn voor Jochem Bloem. Sliedrecht wist met moeite de service te verwerken en kon uitlopen naar een 20-25 setwinst.

RECO kwam in de derde set met de opstelling, die de tweede set afsloot. Ook nu wist Sliedrecht Sport RECO onder druk te zetten en liepen gestaag uit. De Zevenhuizense heren konden geen vuist maken en moesten toezien dat de gasten vlot uitliepen naar een 15-25 setwinst. Daarmee wist Sliedrecht zijn vierde plaats vast te houden.

Voor RECO ZVH is het afwachten wat het vervolg van deze competitie zal zijn in de plaatsingswedstrijden. Verwacht wordt dat vanaf 19 maart het programma bekend zal worden.


RECO ZVH: Jochem Bloem (6), Jeroen van Iperen (2) (Mees Sengers (7)), Chris van Mullem (6), Max Nieuwstad (6) (Sam van der Loo (4), Benjamin Parkinson (9), Bram Wiltenburg (1), Mats Kruiswijk (L)

Sliedrecht Sport: Rick van der Sluis (6), Marius den Hartog (12), Bart Yark (12) (Martijn de Haan (2)), Jesper van Muijden (6), Raygid Isenia (5), Erik van der Schaaf (12), Mart de Groot (L) (Joel Blokland (L))

Comments


bottom of page