top of page

RECO ZVH kan geen servicedruk genereren tegen PDK Huizen.

Zevenhuizen, zaterdag 8 oktober was voor de heren van RECO ZVH de eerste thuiswedstrijd gepland met als tegenstander Prima Donna Kaas Huizen. Dit team wist via de licenties in te schrijven in de eredivisie. Het team uit Huizen staat onder leiding van trainer/coach Teun Buijs een oude bekende van Zevenhuizen. In een spannende wedstrijd waarbij RECO ZVH geen servicedruk kon brengen kon Huizen via de setstanden 23-25, 26-24, 26-28 en 22-25 een 3-1 binnen te slepen.


Trainer/coach Kristian van der Wel stelde de volgende basis het veld op: Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jasper de Jong, Mika Prins, Sam van der Loo en libero Richard Rademaker. Vanaf het begin zag het in groten getale aanwezige publiek een gelijk opgaande strijd tussen de beide teams. Die wisselend een voorsprong voor RECO gaf en een achterstand. RECO wist

met Vincent van der Kraats en Benjamin Parkinson met hun service Huizen onder druk te zetten. Ook aanvallend konden Jasper de Jong en Mika Prins de nodige punten scoren. Bij 19-126 nam coach Teun Buijs de eerste time-out en wist zijn team naar een gelijke stand te brengen. In deze fase was het scoreverloop gelijk. Pas bij 23-23 en een wissel aan Huizens zijde konden de gasten deze set winnend afsluiten met 23-25.

RECO startte sterk in de tweede set en wist door het goede aanvallen van Sam van der Loo al snel op een 4-2 voorsprong te komen. Maar Huizen kwam ook nu weer sterk terug, na sterke blokacties namen zij heft in handen en bij 5-7 nam Timothy Scheffers het spelverdelen over van Bram Wiltenburg. Langzaam maar kwam RECO weer bij een kon door de sterke blokkering van Jasper de Jong en aanval van Vincent van der Kraats de score in hun voordeel omzetten. Huizen vluchtte in en time-out en deze zorgde ervoor dat zij weer op gelijke hoogte kwam. Er ontstond een spannende strijd, waarbij beide team knappe staaltjes van verdedigen lieten zien, aan RECO-zijde was libero Richard Rademaker een sterke pion in dit spel.

Bij 14-14 wisselde coach Kristian van der Wel om de aanval meer kracht te geven Mika Prins voor Max Nieuwstad, die gelijk aan scoren ging. Bij 18-17 werd deze wissel teruggedraaid om de passing optimaal te krijgen. Punt voor punt werd er geknokt om elkaar bij te houden. Benjamin Parkinson wist met zijn middenaanval goed te scoren en uiteindelijk kon na een verloren setpoint Sam van der Loo de beslissende smash slaan en RECO deze set met 26-24 binnenhalen.

In de derde set ging RECO op de ingeslagen weg door en zelfs Timothy Scheffers kon een blokpunt halen, zorgde dat Huizen bij 7-4 een time-out moest nemen. Dit had effect en kwamen zij weer in hun spel. Dit zorgde voor een boeiende strijd, waar het vele publiek van kon genieten. Ook in deze set wisselde coach Kristian van der Wel Max Nieuwstad voor Mika Prins om de aanvalssterkte te

verhogen en werd bij 18-18 weer teruggedraaid. In deze fase kwam aan de opslaglijn de jeugdige Yannick Verberne voor Timothy Scheffers en kon met zijn service direct een put scoren, Maar Huizen kwam terug en bij 21-22 kwam Bram Wiltenburg in het veld voor Vincent van der Kraats, RECO bleef Huizen volgen maar kon niet de score overnemen. Bij 24-24 werd de dubbele wissel teruggedraaid. Pas bij 26-26 wist Huizen blokkerend het verschil maken en kon na een sterke service de set met 26-28 beëindigen.

De vierde set moest RECO winnen om punten te scoren. Ook nu weer begon het gelijk opgaand en bij 4-4 kwam Max Nieuwstad weer binnen de lijnen. De Zevenhuizense heren wisten Huizen bij te houden maar door de vele servicefouten konden zij niet tot scoren komen. Hiermee bleef Huizen aan de goede kant van de score en liep achter de feiten aan. Bij 17-20 startte de dubbele wissel en kwam Yannick Verberne en Bram Wiltenburg met tussen pose binnen de lijnen. Bij 19-22 kwam Jesse Hanemaaijer in het veld voor Jasper de Jong. In deze eindfase wist Max Nieuwstad het gat te verkleinen en nam coach van Huizen bij 21-22 een time-out.

Dit had effect, later kon Jesse Hanemaaijer weer het gat tot één verkleinen. Daarna kon Huizen met een sterk blok de opslag terug halen en in de volgende rally met hun aanval de winst met 22-25 pakken. Hiermee een teleurstellend uitslag voor de sterk acterend RECO. Voor de Zevenhuizense heren staat aanstaande zondag 16 oktober de wedstrijd tegen het Talentteam Papendal op het programma. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur in Ede. Voor de RECO-heren een kans om van die hatelijke nul te komen.


RECO ZVH: Sam van der Loo (15), Mika Prins (3)( Max Nieuwstad (11)), Bram Wiltenburg (1)(Timothy Scheffers(2)), Vincent van der Kraats (17)(Yannick Verberne (2)), Jasper de Jong (9)(Jesse Hanemaaijer(1)), Benjamin Parkinson (12), Richard Rademaker (L)

Prima Donna Kaas Huizen: Jens de Hoogh (14)(Jesse Zegeling), Alex Meijs (13), Lucas Gustavsson (16), Marlison Kleinmoedig (12)(Wessel Timmerman), Peter Langevoort (8), Oskar Von Sydow (2), Thijs van Gessel (L)


Comments


bottom of page