top of page

RECO-ZVH heren winnen met 3-1 van de talenten

Zevenhuizen, de heren van RECO ZVH wisten zaterdag hun thuiswedstrijd tegen het Talententeam Papendal na een spannende strijd waarbij ze zich niet van de wijs lieten brengen, via de setstanden 27-25, 20-25, 25-22 en 25-18 met 3-1 te winnen en dit team op de ranglijst in te halen.


Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over diagonaalspeler Cain van Hal. De volgende basis werd het veld ingestuurd: Benjamin Parkinson, Niels de Vries, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Met een sterk blok van Niels de Vries werd het eerste punt gescoord. Daarna ontstond er een gelijk opgaande strijd. Waarbij RECO in het begin een kleine voorsprong opbouwde door de verdediging van de Papendal heren onder druk te zetten met een uitgekiende service.

Nadat coach Arnold van Ree zijn twee time-outs had gehad wisten zij met een tegenoffensief de stand in hun voordeel om te zetten. Bij 18-19 zette coach Kristian van der Wel Gianno Beij in voor Vincent van der Krats, die moeite had om te scoren. De eindfase werd een spannend geheel, waarin de aanvoerder Chris van Mullem zijn team weer naar een positieve score wist te brengen. Bij 24-25 nam RECO coach zijn laatste time-out en dit had effect en met een smash van Max Nieuwstad werd de stand gelijk getrokken.

Na een belangrijk blok van spelverdeler Timothy Scheffers kon Benjamin Parkinson met zijn haar scherpe service het winnende punt scoren, 27-25. In de tweede set verliep het scoreverloop gelijk op en waren de talenten van Papendal wat gelukkiger in de afwerking. Bij 13-14 bracht coach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel in Bram Wiltenburg en Vincent van der Kraats kwamen in het veld voor Gianno Beij en Timothy Scheffers. In deze fase hielden de beide teams elkaar in evenwicht, maar het Talententeam blokkerend en aanvallen toch beter te scoren en had RECO wat ongelukkige acties. De gasten uit Ede wisten deze set dan ook met 20-25 winnend af te sluiten.

Het Talententeam ging in de derde set gelijk goed door en nam in het begin afstand van RECO. De Zevenhuizense heren wisten zich te herpakken en konden met sterk aanvalsspel van Gianno Beij en de sterke blokkering van de middenblokkeerders de score naar zich toehalen.

In de eindfase wist Mika Prins de Zevenhuizense verdediging goed te organiseren en de gasten wisten nog tot één punt dichtbij komen. Maar de midden aanval was alert en Niels de Vries mocht het afmaken bij 25-22. RECO ging in de vierde set goed door en met Max Nieuwstad aan de opslag kwamen ze al snel op 4-0, na een time-out wisten de talenten de afstand verkleinen en bij 9-7 moest RECO een time-out nemen om het heft weer in handen te nemen. Dit lukte, maar de talenten wisten toch weer terug te komen, mede door een paar sterke services, die bij 16-15 gestopt kon worden. Hierna wist RECO met een serie sterke bloks de stand naar 21-17 te brengen. Na een lange rally wist RECO het punt binnen te halen en gingen de Zevenhuizense heren door en kon Max Nieuwstad de wedstrijd afsluiten bij 25-18.


De volgende wedstrijd is zaterdag 20 maart om 16.30 uur bij VoCASA in Nijmegen. Deze wedstrijd zal ook weer via een life stream te zien zijn.


RECO ZVH: Max Nieuwstad (14)(Thomas van Rij), Vincent van der Kraats (8) (Gianno Beij (6)), Niels de Vries (10), Timothy Scheffers(1) ( Bram Wiltenburg), Benjamin Parkinson (14), Chris van Mullem (17), Mika Prins (L)

Talentteam Papendal: Mathijs Apine (6), Sil Meijs (9)(Tieme de Jong (1)), Yannick Bak (12) , Martijn Brilhuis (12) , Luuk Hoge Bavel (6) (Jasper Wijkstra (5)), Jelle Bosma (6), Nick Martherus (L)(AlekAleksov (L))

Comentarios


bottom of page