top of page

RECO ZVH heren laat Amysoft Lycurgus werken

Zevenhuizen, zaterdag speelden de heren van RECO ZVH hun eerste competitiewedstrijd tegen titel kandidaat Amysoft Lycurgus uit Groningen. In een goed gevulde sporthal Swanla zag het publiek een leuke en spannende strijd die zoals vooraf verwacht werd door Amysoft Lycurgus via de setstanden 20-25, 17-25 en 20-25 met 3-0 werd gewonnen.


Trainer/coach Kristian van der Wel en assistent Ronald Kooijman stuurden de volgende basis naast de bekende spelers libero Mika Prins, Timothy Scheffers, Chris van Mullem, Benjamin Parkinson, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats en de nieuwe middenaanvaller Jochem Bloem. Vanaf het begin wist RECO gelijke tred te houden met Lycurgus. Nadat de Groningers de service had terug gehaald wist Jochem Bloem direct zijn visitekaartje af te geven en met een snoeiharde smash RECO op gelijke hoogte te brengen. Dit scoreverloop ging in deze set door de Zevenhuizense heren wisten regelmatig een punt voor te komen. Mede door de goede passing van Mika Prins en Max Nieuwstad bleef RECO door vooral de middenaanval goed bij.

Pas na 11-11 wist Lycurgus een gaatje te slaan, waarop coach Kristian van der Wel bij 11-13 zijn eerste time-out nam en daarna kon Max Nieuwstad de service met zijn smash terughalen. In deze fase hielden de Zevenhuizense heren het gat klein, nadat Vincent van der Kraats met zijn aanval de service terug had gehaald bracht Van der Wel nieuwkomer Mees Sengers voor Timothy Scheffers in het veld. Na een sterke service van RECO, vluchtte Lycurgus coach in een time-out en kon daarna de side-out winnen. Bij 17-20 kwam Bram Wiltenburg in het veld voor Vincent van der Kraats. Lycurgus wist nu de eindsprint in te zetten en kon deze set met 20-25 binnenhalen.

In de tweede set kwam dezelfde basis in het veld en leek het in begin dat een zelfde scoreverloop aan zat te komen. Echter Lycurgus had andere intenties en wist met oud Zevenhuizen speler Niels de Vries een grotere voorsprong op te bouwen. RECO wist sporadisch tegenwicht te geven, waarbij Chris van Mullem en Max Nieuwstad aanvallend wisten te scoren. Na de beide time-outs wist RECO punten de scoren maar dit was niet voldoende. De hechte blokkering van Lycurgus was een belangrijk struikelblok en daarmee werd ook het laatste punt van deze set gescoord. Met 17-25 werd dat een feit.

In de derde set nam Lycurgus direct het initiatief en zorgde dat RECO bij 4-9 een time-out moest nemen. Nadat de opslag teruggehaald was kon RECO met moeite in het spoort blijven. Bij 5-12 kwam Mats Kruiswijk voor Max Nieuwstad binnen de lijnen en daarmee kwam een grote dosis aan ervaring in het veld. Gelijk was er meer strijdlust en nadat Lycurgus veelvuldig ging wisselen kon RECO niet achterblijven en kwam Bram Wiltenburg, Sam van der Loo en Jasper de Jongen binnen de lijnen.

Dit had effect en er werden punten gescoord. Ook nu was het midden met Jasper de Jong trefzekere. Bij 13-18 nam Lycurgus een time-out om het tij te keren. Dit lukte niet helemaal, De talenten van RECO wisten de draad op te pakken en konden aanvallend goed scoren. Toch wist Lycurgus deze set met 20-25 winnend af te sluiten.

Toch kan coach Kristian van der Wel terug zien op een goede wedstrijd, waarbij de pluspunten de passing en aanval duidelijk aanwezig waren. Ook de min punten waren er, teveel onnodige eigen fouten zorgde ervoor dat Lycurgus won.

Voor de komende zaterdag staat de uitwedstrijd in Doetinchem op het programma, dan speelt RECO ZVH tegen Active Living Orion om 20.30 uur.


RECO ZVH: Max Nieuwstad (5)(Mats Kruiswijk (4)), Vincent Kraats (7)(Mees Sengers (1))(Jeroen van Iperen (2)), Chris van Mullem (7)(Sam van der Loo(1)), Benjamin Parkinson (8), Jochem Bloem (5)(Jasper de Jong (2)), Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg ), Mika Prins (L)

Amysoft Lycurgus: Dennis Borst (7), Markus Held (4)(Tieme de Jong), Joel Scheidmiller (16), Geoffrey van Gent(10)(Madell Pesti(1)), Bjarne Huus (9)(Austin Matautia), Niels de Vries (7)(Jesper Schut(2)), Dennis Borst (7), Steven Ottevanger (L)Comments


bottom of page