top of page

RECO ZVH heeft geen antwoord op de aanvallen van Simplex SSS.

Zevenhuizen, de heren van RECO ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen het team van Simplex SSS uit Barneveld. Dit team staat op een derde plaats in de eredivisie. Het sterke spel van donderdagavond konden de heren niet doorvoeren in deze wedstrijd en moesten toezien dat Simplex via de setstanden 18-25, 16-25 en 22-25 de volle 3-0 winst wist binnen te halen.


Trainer/coach Kristian van der Wel stelde in deze wedstrijd de volgende basis in het veld: Sam van der Loo, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Max Nieuwstad, Yannick Verberne en libero Richard Rademaker. RECO begon goed en nam een kleine voorsprong, maar door

de sterke blokkering van SSS werd deze snel tenietgedaan en konden zij al snel de overhand nemen. Nadat oud-ZVGH speler Jochem Bloem met zijn service wist te scoren nam coach Kristian van der Wel bij 6-9 zijn eerste time-out. Hierna werd de service teruggehaald maar dat was van korte duur. Bij 8-14 volgde de tweede time-out en bij 8-15 kwam Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers in het veld later gevolgde door de wissel Mika Prins voor Sam van der Loo. De laatste kon gelijk scoren en werd de opslag teruggehaald bij 9-17. RECO kon de aanvallen niet goed pareren en SSS liep verder uit naar 18-25 setwinst.

In de tweede set wist RECO tot 8-7 bij te blijven, daarna zorgde SSS met een sterke service, aanval en blok dat zij weer voor kwamen. Bij 8-11 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out, dit had minimaal effect, SSS bleef doorgaan. Bij 11-15 voerde RECO een dubbele wissel uit, Timothy Scheffers en Vincent van der Kraats kwamen binnen de lijnen voor Yannick Verberne en Bram Wiltenburg. Ook in deze samenstelling kon RECO niet het tij keren en op het eind wist oud ZVH-speler Ludrich Innocente met zijn blokkering de nodige punten te scoren om deze set met 16-25 binnen te slepen.

RECO kon in de derde set het initiatief meer naar zich toetrekken.

Aanvallend en blokkerend kon Max Nieuwstad scoren en bleef RECO op één punt achter SSS staan. Daarna wisten de Zevenhuizense heren de stand naar zich toe te halen en nam SSS-coach Paul van der Ven bij 12-10 zijn eerste time-out. Direct volgde een punt, bij 12-11 bracht coach Kristian van der Wel Sam van der Loo binnen de lijnen voor Max Nieuwstad. Aanvallend wist RECO nu te scoren en hield dat vol tot 21-21, daarna nam SSS weer het heft in handen en na een laatste time-out bij 22-24 werd uiteindelijk na een goede blokkering deze set met 22-25 in het voordeel van SSS afgesloten.

Met deze winst komen de heren uit Barneveld op een derde plaats. Voor RECO ZVH staat komende zaterdag om 20.00 uur de uitwedstrijd in Sliedrecht tegen het team van Sliedrecht Sport op het programma. Dit team staat op een vijfde plaats.

RECO ZVH: Sam van der Loo (3)(Mika Prins (4), Max Nieuwstad (7), Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg(2)), Yannick Verberne (9)(Vincent van der Kraats), Jesse Hanemaaijer (7), Benjamin Parkinson (4), Richard Rademaker (L)

Simplex SSS: Jochem Bloem (3), Niek Bakker (7)(Ludrich Inocente (4)), Johan Gruvaeus (14)(Cas Abraham(1)), Bram Berger (5), Tom Koops (19), Noah van Dam(2)(Aron Vink)), Edvin Sward (L)


コメント


bottom of page