top of page

RECO ZVH geeft VCN de ruimte.

Capelle aan den IJssel, RECO ZVH speelde zaterdag de laatste wedstrijd van het eredivisie seizoen tegen VCN, het team dat volgend seizoen niet meer zal deelnemen aan de eredivisie competitie. Het team van VCN wilde voor de vele supporters het seizoen goed afsluiten en RECO gaf hun daar voldoende ruimte voor. Via de setstanden 25-22, 25-19 en 25-21 werd een 3-0 overwinning door VCN behaald.


Trainer/coach Kristian van der Wel was weer aanwezig en samen met Ronald Kooijman. Het team kon niet beschikken over libero Richard Rademaker en deze positie werd overgenomen door Thomas van Rij. De volgende basis kwam in het veld: Sam van der Loo, Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats en libero Thomas van Rij

RECO begon met een sterk aanvallend midden en kon met Benjamin Parkinson een lichte voorsprong nemen. Bij 9-12 nam coach Ferry van Hal zijn eerste time-out en dit had gelijk effect.

VCN kwam langzaam aar zeker meer in hun spel en kon met een sterke service RECO onder druk zetten en moest coach Kristian van der Wel bij 15-14 een time-out nemen. Hierna volgde een spannend duel, waarbij over en weer gescoord werd. RECO wist dichtbij te komen, maar VCN bleef onverstoorbaar door spelen en deze set met 25-22 winnen.

In de tweede set bleef de samenstelling van RECO hetzelfde en kregen een optimaal spelend VCN tegenover zich. De service druk op RECO bleef hoog en sporadisch kon de Zevenhuizense aanval met Mika Prins en Sam van der Loo scoren. Bij 13-8 voerde RECO de eerste helft van de dubbele wissel uit, Yannick Verberne kwam in het veld voor Timothy Scheffers en bij 13-8 volgde de wissel tussen Bram

Wiltenburg en Vincent van der Kraats. In deze fase was het VCN blok te hecht om te verschalken en VCN liep verder uit naar 18-9. Deze achterstand was door de Zevenhuizense heren niet meer in te halen en na het terugdraaien van de dubbele wissel kon RECO niet terug in de wedstrijd komen en moest toezien dat VCN deze set met 25-19 winnend afsloot.

De derde set verliep hetzelfde als de tweede set, ondanks het goede verdedigen van libero Thomas van Rij en de service van Vincent van der Kraats kon RECO tot 18-18 bijblijven, daarna nam VCN een eindspurt en weer uitlopen en uiteindelijk werd deze set met 25-21 gewonnen.

Voor RECO eindigt dit eredivisie seizoen in mineur en kunnen de heren zich gaan opmaken voor het nieuwe seizoen. Sommige spelers, gaan het beachvolleybal circuit in en zullen op het strand hun condities daar op peil houden.


VCN: Kyran Verstegen (Casper Haanappel), Denny van Berkum, Corjan Nootenboom, Tom van Reeuwijk (Jelle Leeuwis), Koen Herrebout (Lennaert Hogenhout), Sharif Gabriel (Jim Steenbergen), Cain van Hal, Rogier van Leeuwen (L)(Samuel Talbott(L))

RECO ZVH: Sam van der Loo, Mika Prins, Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg), Vincent van der Kraats(Yannick Verberne), Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij (L)


Comments


bottom of page