top of page

RECO-ZVH geeft vakkundig de winst uit handen

Capelle aan den IJssel, afgelopen zaterdag stond de streekderby tussen ComputerPlan VCN en RECO ZVH op de agenda. RECO ZVH gesterkt door de eerste overwinning, ging vol vertrouwen er tegen aan. Maar VCN had andere plannen en wist na een curieus verlopen wedstrijd, deze via de setstanden 25-18, 23-25, 17-25, 26-24 en 16-14 met 3-2 te winnen.


Trainer/coach Kristian van der Wel liet nu Niels de Vries op de bank en begon met de middenaanvallers Benjamin Parkinson, Ludrich Inocente, libero Mika Prins, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Cain van Hal en Vincent van der Kraats. De Zevenhuizense heren begonnen wat mat aan de wedstrijd en kregen een fel strijdende VCN tegenover zich. De Capellenaren namen gelijk het heft in handen en zette gelijk druk. In de begin fase wist Cain van Hal nog goed te scoren en kon RECO nog bijblijven. Maar VCN wist door een sterke aanval het gat groter maken. Bij 10-5 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out om zijn team weer in het juiste ritme te krijgen, dit lukte niet gelijk. VCN wist met hun service de druk op RECO te houden, waar de Zevenhuizenaren met hun opslag door te forceren niet lukte ten teveel fout ging. Bij 20-13 bracht coach Van der Wel, Chris van Mullem in het veld ten faveure van Max Nieuwstad. De sporadische aanvallen van RECO wist VCN met hun blokkering goed te pareren, vooral Vincent van der Kraats was vleugellam gemaakt. In deze set waren de geringe midden aanvallen en waren die er, dan kwamen er punten. VCN wist deze set met 25-18 winnend af te sluiten.

In de tweede set herpakte RECO zich en begon gelijk met een blok het eerste punt binnen te halen. RECO nam een lichte voorsprong na een gelijk opgaande strijd in het begin en 7-10 moest coach Ferry van Hal zijn eerste time-out nemen. De service werd gelijk terug gepakt en ondanks sterk verdedigend werk van libero Mika Prins wist VCN blokkerend weer op gelijk hoogte te komen (13-13). Hierna ontspon er weer een spannende strijd waarin de middenaanvallers van RECO een belangrijke rol hadden. Op het eind zorgde Chris van Mullem voor het setpoint 23-24 en na de opslag van Thomas van Rij wist RECO na de middenaanval van Ludrich Inocente de setwinst met 23-25 binnen te halen.

In de derde set wist VCN vanaf het begin de druk weer op RECO te leggen en moest coach Kristian van der Wel bij 8-5 een time-out nemen. Het effect bleef uit en bij 11-8 voerde hij een dubbele wissel uit in het veld kwamen Timothy Scheffers en Gianno Beij voor Vincent van der Kraats en Bram Wiltenburg. Dit had meer effect en langzaam maar zeker werd de stand omgedraaid. Ludrich Innocente wist met zijn blokkering en voorsprong nemen. RECO wist nu met hun service het VCN lastig te maken en Benjamin Parkinson kon met zijn aanval de set met 18-25 uitmaken. In de vierde set ging RECO op dezelfde voet door en wist na een heftige beginfase, waarbij de scheidsrechter geel moest trekken voor VCN. De Zevenhuizenaren bleven rustig en gingen door met scoren en wist zelfs een gat van zes punten (11-17) bij elkaar te slaan. Na twee time-outs van coach Ferry van Hal kwam VCN terug in de wedstrijd. Zijn ploeg wist weer langszij komen en ondanks dat de Zevenhuizenaren bij 23-24 zijn eerste match point kreeg, konden zij die niet verzilveren en moesten lijdzaam toe zien dat VCN deze set met 26-24 won en een vijfde set eruit wist te slepen.

De vijfde set liep op een gelijke wijze, RECO had genoeg kansen om de set te winnen en stond weer ruim voor maar gaf deze weer vakkundig uit handen, Met 16-14 pakte VCN deze set en hield twee punten in eigen huis.

Voor de Zevenhuizense ploeg is de zaak om deze teleurstelling goed te verwerken, want de volgende wedstrijd is in Ede tegen het Talentteam Papendal. Aanvang wedstrijd 20.00 uur, de nummer laatst van de eredivisie.


ComputerPlan VCN: Robert Jansen (4)(Roland Mijnans(1)), Thomas Boerefijn (14), Tom Feldkamp (10), Tom van Reeuwijk (11)(Sharif Gabriel(8)), Ferdy van Dijk (10)(Matthew Immers (3)), Lucas Vroom (12), Rogier van Leeuwen (L)

RECO ZVH: Max Nieuwstad(3)(Chris van Mullem (10), Cain van Hal (14), Vincent van der Kraats (4)(Gianno Beij (7)), Ludrich Inocente (11), Bram Wiltenburg (1)(Timothy Scheffers (3)), Benjamin Parkinson (17), Mika Prins (L)

Comments


bottom of page