top of page

RECO ZVH door VoCASA uit de beker gespeeld

Zevenhuizen, voor de heren van RECO ZVH was woensdag 18 januari de eerste wedstrijd van de week. Op deze stonden de herren in de achtste finale van de Nationale beker tegen over mede eredivisionist VoCASA uit Nijmegen. Voor de competitie hebben de twee teams elkaar in Nijmegen ontmoet en daar kwam VoCASA als winnaar uit. Ook in deze wedstrijd wist VoCASA na een spannende strijd, via de setstanden 20-25, 21-25, 27-25 en 21-25 met 3-1 winnen en zo de kwartfinale te behalen.


Trainer/coach Kristian van der Wel en assistent Ronald Kooijman stuurde de volgende basis het veld in: Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jesse Hanemaaijer, Max Nieuwstad, Mika Prins en libero Richard Rademaker. De Zevenhuizense heren kregen een sterk gemotiveerd team tegenover zich, die aanvallend alles uit de kast haalde. Deze tactiek had succes en

coach Kristian van der Wel moest bij 3-7 al zijn eerste time-out te nemen. Het lukt RECO om de service terug te halen, maar VoCASA bleef het heft in handen houden. De Zevenhuizense heren konden op gepaste afstand volgen en regelmatige de side-out winnen wat VoCASA ook deed. Bij 11-15 kwam Sam van der Loo in het veld voor Max Nieuwstad, maar dat gaf geen extra boost aan RECO. VoCASA bleef het initiatief houden en kon deze set met 20-25 binnenhalen.

In de tweede set trad RECO met een gewijzigde opstelling met dezelfde spelers, Nu wisten de Zevenhuizense spelers zelf ook goed te scoren en hielden zij VoCASA vaak onder druk. Het scoreverloop ging tot 11-11 gelijk op, daarna kon de blokkering van de gasten een gat slaan en nam RECO bij 11-13 een time-out, Na de volgende blokkering wisselde RECO en kwam Sam van der Loo binnen de lijnen voor Mika Prins en deze kon gelijk met zijn aanval de service terughalen. RECO bleef VoCASA achtervolgen en bij 15-17 nam coach Erik Gras voor VoCASA een time-out, dit had nog niet het gewenste effect en kregen de gasten weer een snoeiharde service van Vincent van der Kraats om de oren. Punt voor punt werd er door de beide teams gescoord en bij 20-21 nam Timothy Scheffers het spelverdelen over van Bram Wiltenburg. Er werd weer gelijk gemaakt, maar op het eind wist VoCASA toch weer te scoren en uiteindelijk ging ook deze set, met 21-25 over in handen van de gasten.

RECO kwam in de derde set met dezelfde samenstelling in het veld, die de tweede set eindigde. De beide teams hielden elkaar goed in evenwicht en met een sterk serverende Vincent van der Kraats kon RECO een lichte voorsprong nemen, die vrij snel weer wegvloeide en bij 8-9 nam Kristian van der Wel zijn eerste time-out, dit had niet het resultaat wat verwacht werd en bij 8-10 nam Mika Prins de positie van Max Nieuwstad over. RECO wist met Sam van der Loo in de aanval, de gasten bij te houden en bij 11-15 kwam Jasper de Jon, na lange tijd, weer in het veld voor Jesse Hanemaaijer. Direct daarna nam RECO nog een time-out en langzaam wisten de Zevenhuizense heren dichterbij te komen. Bij 16-19 nam Bram Wiltenburg het spelverdelen weer over van Timothy Scheffers met Vincent van der Kraats aan de opslaglijn, kon RECO met een sterk blokkerende Benjamin Parkinson de stand naar 19-19 brengen. Hierna volgde een spannende eindstrijd waarbij Mika Prins kon scoren. Uiteindelijk werd deze set met 27-25 door RECO winnend afgesloten.

De supporters hoopten nu dat de Zevenhuizense heren gesterkt door deze setwinst door zouden gaan op de ingeslagen weg. Maar de focus bij Zevenhuizen was weg en VoCASA liep weer snel uit naar een 1-5 voorsprong, een time-out bracht geen verandering en de gasten gaven het initiatief niet uit handen. Wat Zevenhuizen ook deed, zij kwamen niet meer dichterbij, bij 9-14 nam Jesse Hanemaaijer de positie van Jasper de Jong weer over. In de eindfase werd door coach Kristian van der Wel een gefaseerde dubbele wissel uitgevoerd, eerste kwam Julian Perdijk voor Bram Wiltenburg in het veld nadat de stand op 18-22 was gebracht, kwam Timothy Scheffers voor Vincent van der Kraats binnen de lijnen. VoCASA bleef rustig, nam bij 20-22 nog een time-out en kon door sterk rechtdoor te aanvallen deze set met 21-25 winnen en daarmee een plaats in de kwartfinale beker vastzetten.

Voor de Zevenhuizense heren staat een druk weekend voor de boeg, zaterdag spelen zij in eigen huis tegen het team van Sliedrecht Sport, om 19.30 uur in Swanla en kunnen de steun van het publiek zeker nodig hebben. Na deze wedstrijd staat zondagmiddag om 18.00 uur in Odiliënberg de wedstrijd tegen de nummer twee van de eredivisie Numidia VC Limax op het programma


RECO ZVH: Mika Prins (9)(Sam van der Loo (10)), Max Nieuwstad (7), Bram Wiltenburg (1)(Timothy Scheffers(1)), Vincent van der Kraats (17), Jesse Hanemaaijer(4)(Jasper de Jong), Benjamin Parkinson (13), Julian Perdijk, Richard Rademaker (L)

VoCASA: Mathijs Apine (8), Job Groenendaal (17), Mees Blom (16)(Imre Harnischmacher (1)), Ties Cornelissen (15), Koen Scholten (15), Jesse Kling (3), Dustin Bontrop (L)

bottom of page