top of page

RECO ZVH bekert verder na moeizame strijd

Apeldoorn, de heren van RECO ZVH speelden zaterdag in Apeldoorn, voor de derde Bekerronde tegen het team van Dros-Alterno. Dit team staat in de tweede divisie B aan kop en dit beloofde een spannende strijd te worden. Dit werd het dan ook, de thuisploeg nam een 2-1 voorsprong, maar RECO wist de resterende sets te winnen. Via de setstanden 22-25, 25-21, 25-22, 13-25 en 12-15 werd deze set in vijf sets door RECO gewonnen en bekeren zo verder.


Trainer/coach Kristian van der Wel ging met een aangepaste selectie naar Apeldoorn. Zo was Richard Rademaker niet aanwezig en werd de libero positie overgenomen door Tom Sonneville van het tweede herenteam. De volgende basis kwam in het veld: Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats en libero Tom

Sonneville. Vanaf het begin kreeg RECO ZVH een sterk gemotiveerd team tegenover zich en verliep het scoreverloop tot 9-9 gelijk op. Daarna kon Dros-Alterno een kleine voorsprong nemen en nam coach Kristian van der Wel bij 11-9 een time-out. Dit hielp niet gelijk de gastheren bleven de ingeslagen weg volgen en kon lang een aantal punten voor te blijven. Bij 18-14 voerde RECO een bekende dubbele wissel uit, Timothy Scheffers en Julian Perdijk kwamen binnen de lijnen voor Vincent van der Kraats en Bram Wiltenburg. Dit boekte resultaat, de middenaanval van Benjamin Parkinson kon meer scoren en bij 19-17 nam Dros-Alterno hun eerste time-out. Aan RECO-zijde kwam Sam van der Loo in het achterveld voor Max Nieuwstad en zorgde ervoor dat de Zevenhuizense heren op gelijke hoogte kwam en zelfs een voorsprong nam. Bij 21-23 werd de dubbel wissel teruggedraaid. Uiteindelijk wist RECO deze set met 22-25 winnend af te sluiten.

In de tweede set bleef opstelling van de eerste set staan. Maar de gastheren namen gelijk het heft in handen en zette RECO onder druk. Na een gelijk opgaande strijd, werd bij 11-11 de dubbele wissel weer uitgevoerd. Bij 16-16 kwam Jasper de Jong in het veld voor Benjamin Parkinson, die last had van zijn knie. Tot 19-19 bleef het in evenwicht, daarna wist Dros-Alterno aanvallend goed te scoren en kon RECO niet hun service weer op peil brengen en moesten toezien dat de gastheren deze set met 25-21 binnenhaalden.

Coach Kristian van der Wel verving in de derde set de geblesseerde Benjamin Parkinson voor Julian Perdijk de middenaanvaller van het tweede team. De gastheren hadden de smaak te pakken en gingen er weer vol tegenaan. Bij 4-1 wisselde RECO coach de spelverdeler en nam Timothy Scheffers het over van Bram Wiltenburg. Passend en aanvallend maakten de Zevenhuizense heren te veel fouten en liepen achter de feiten aan. Na de time-out bij 5-1, kwam bij 6-1 Sam van der Loo weer in het veld voor Max Nieuwstad. RECO wist langzaam wat dichterbij te komen, toch wist de thuisploeg het initiatief vast te houden. Tot 22-22 wist RECO met sterke aanvallen en blokkering de stand in evenwicht te houden. Daarna wist de thuisploeg de set met 25-22 binnen te halen.


Voor de vierde set bleef RECO in dezelfde samenstelling in het veld staan. Nu wisten de Zevenhuizense heren meer het initiatief te nemen en kon Vincent van der Kraats en Mika Prins met harde aanvallen via het blok scoren. De thuisploeg moest al snel bij 4-7 een time-out nemen. RECO bleef alert en wist met het goede verdedigen van Tom Sonneville dat de score in hun voordeel bleef groeien. Ook serverend kon RECO druk uitoefen en uiteindelijk resulteerde dit in een 13-25 setwinst.

Voor de beslissende vijfde set bleef RECO met dezelfde spelers staan. De beide teams hielden elkaar lang in evenwicht en RECO kon bij 7-8 van kant wisselen. Tot 9-9 bleef het gelijk, daarna zorgde Vincent van der Kraats dat RECO voor kwam. Dit gaatje werd door Jesse Hanemaaijer vergroot naar 10-13. Coach Kristian van der Wel nam bij 11-13 een time-out en de Zevenhuizense heren wisten de weg weer te vervolgen. Op einde wist Julian Perdijk met zijn blokkering het beslissende punt te

scoren 12-15.

De Zevenhuizense heren van RECO ZVH hebben de laatste inspanning van 2022 gespeeld en gaan een ronde verder in de beker. De competitie voor RECO zal zondag 8 januari 2023 weer starten en dan gaan zij weer naar Apeldoorn om het op te nemen tegen Draisma Dynamo, aanvang 16.00 uur.


RECO ZVH: Mika Prins (Jasper de Jong), Max Nieuwstad(Sam van der Loo), Bram Wiltenburg (Timothy Scheffers), Vincent van der Kraats, Jesse Hanemaaijer (10), Benjamin Parkinson (Julian Perdijk), Tom Sonneville (L)

コメント


bottom of page