top of page

RECO ZVH af geserveerd door Simplex SSS

Zevenhuizen, zaterdag speelden de heren van RECO ZVH in de ranglijst poule thuis tegen het team van Simplex SSS uit Barneveld. De Zevenhuizense heren kregen gelijk een ontketend SSS tegenover zich en werden danig onder druk gezet. Simplex SSS won via de setstanden 15-25, 25-23, 21-25 en 16-25 met 3-1 de wedstrijd.


Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over zijn aanvoerder Chris van Mullem en stelde Bram Wiltenburg aan als aanvoerder deze wedstrijd en begon met de volgende basisopstelling: Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Jeroen van Iperen, Jochem Bloem, Max Nieuwstad, Mats Kruiswijk en libero Mika Prins. In de beginfase van de eerste set hielden de beide teams tot 8-7 elkaar in evenwicht. RECO ZVH waren niet echt overtuigend met hun service, die te

vaak fout ging. Bij SSS kwam Cas Abraham aan de opslaglijn en deze wist met een krachtige service punt op punt te scoren. Na drie aces nam coach Kristian van der Wel bij 8-10 zijn eerste time-out, dit gaf niet het gewenste effect en opslagscore liep gestaag op pas na zeven aces en tweede time-out, kon zijn servicebeurt gestopt worden. De Zevenhuizense heren konden mondjesmaat scoren en bij 10-18 wisselde coach Kristian van der Wel Mats Kruiswijk en kwam Sam van de Loo binnen de lijnen. De achterstand was te groot en SSS kon deze set verder uitspelen naar een 15-25 setwinst.

RECO ZVH begon de tweede set met dezelfde basis en wist SSS wel bij te houden. Jeroen van Iperen wist de score te openen en daarna kon Max Nieuwstad ook scoren.

Bij ZVH bleef de foutenlast bij de service hoog en daardoor kon er geen afstand genomen worden van SSS. Om een ander aanvalspatroon te creëren kwam Sam van der Loo in het veld voor Max Nieuwstad. Het scoreverloop liep gelijk op, de middenaanvallers Benjamin Parkinson en Jochem Bloem wisten zowel aanvallend als blokkerend hun punten te scoren. Bij 17-19 kwam oud ZVH-speler Ludrich Inocente bij SSS in het veld. Sam van der Loo kon met zijn smash de opslag terug halen en werd het een spannende eindstrijd, waarbij mede door de scheidsrechter de emoties hoog opliepen en aan beide kanten een gele kaart werd uitgedeeld. Nadat Jochem Bloem met zijn acties de gelijke stand op de borden kreeg en deze set uiteindelijk met 25-23 in het voordeel van RECO werd afgesloten.


RECO kwam met de samenstelling die de tweede set eindigde in het veld voor de derde set. De Zevenhuizense heren wist in het begin een lichte voorsprong te nemen en SSS nam bij 5-2 hun eerste time-out en een wissel. De beide teams hielden elkaar weer in evenwicht waarbij RECO tot 12-11 aan de goede kant van de score bleef. Bij 12-12 nam Kristian van der Wel zijn eerste time-out maar de blokkering van SSS deed zijn werk. Vincent van der Kraats nam bij 12-14 de positie over van Jeroen van Iperen. Hierna werd de service weer teruggehaald, langzaam werd het scoreverloop gelijk opgebouwd en ook kwamen de emoties tot grote hoogte na beslissingen van de scheidsrechter. Dit leidde zelfs tot een rode kaart voor ZVH en daarmee ging de score voor SSS naar een setpoint toe. De Zevenhuizense heren speelden hierna agressiever en wisten punten te scoren, maar de time-out van SSS bij 21-24 was beslissend en de gasten sloten deze set bij 21-25 af.

De vierde set moest RECO ZVH zich herpakken en dit lukte goed tot 11-11. Bij deze stand nam Jasper de Jong de positie over van Jochem Bloem. RECO kon serverend het verloop bijhouden, maar het blok van SSS wist de aanvallen van Zevenhuizen goed te keren en bouwde gestaag de voorsprong uit. Deze was niet meer in te halen en de wedstrijd werd afgesloten met een sterke service ace bij 16-25. Hiermee staat SSS vaster op de koppositie.

Voor de heren van RECO ZVH staat aanstaande zaterdag 26 maart de volgende wedstrijd op het programma, dan spelen zij in Houten om 20.00 uur tegen Taurus. De woensdag daarop spelen de heren weer thuis in Swanla om 20.00 uur tegen Numidia Topvolleybal Limburg uit Linne.


RECO ZVH: Jochem Bloem (9) (Jasper de Jong), Jeroen van Iperen (5) (Vincent van der Kraats (4)), Max Nieuwstad (3) (Sam van der Loo (8)), Benjamin Parkinson (6), Bram Wiltenburg (2), Mats Kruiswijk (16), Mika Prins (L)

Simplex SSS: Niek Bakker (9), Aart Kooiman (1) (Ludrich Inocente (7), Alex Meijs (8) (Bram Berger (3)), Johan Gruvaeus (7) (Kian Macnack (12)), Cas Abraham (21), Noah van Dam (2) (Hugo van Garderen (2)), Edvin Sward (L)

Comments


bottom of page