top of page

Punch te sterk voor heren Zevenhuizen 2

Delft, Het tweede heren team van Zevenhuizen speelde zaterdag in Delft tegen het team van Punch, de nummer twee van de tweede divisie en geleid door Rodin Merx. Punch wist met veel kennis van de spelstijl van Zevenhuizen duidelijk een 4-0 overwinning te behalen via de setstanden 25-19, 25-22, 25-18 en 25-14.


Trainer/coach Ronald de Rooij met assistent Fred Sonneville kon niet beschikken over Merijn Draijer en Jens Everaart en Damian Lustig en Luca van Hal waren nog niet volledig inzetbaar. De volgende basis kwamen binnen de lijnen: Emanuel van Rangelrooij, Julian Perdijk, Marc Prosman, Bram van der Wel, Damian Lustig, Elwin Oskam en libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen starten niet scherp en daardoor kijken ze al snel tegen een achterstand aan. Coach Ronald de Rooij nam bij 11-6 zijn eerste time-out. Elwin Oskam weet Zevenhuizen met een goede servicebeurt tot 21-19 dicht bij Punch te brengen. Inmiddels was bij 17-12 de spelverdeler gewisseld en nam Tom Sonneville de taak van Emanuel van Rangelrooij over. Zevenhuizen kon de inhaalrace niet verder uitbouwen en moesten deze set met 25-19 aan Punch laten.

In de tweede set kwam Jake Anfiloff voor Elwin Oskam in het veld en bleef Tom Sonneville staan. Zevenhuizen weet tot 11-11 gelijk op te gaan met Punch, maar daarna weten de gastheren weer afstand te nemen mede door te veel individuele fouten aan Zevenhuizen kant. In deze set kwamen Elwin Oskam voor Marc Prosman en Luca van Hal voor Bram van der Wel in het veld. Zevenhuizen weet op het eind nog tot 24-22 bij Punch te komen, maar het was niet genoeg en Punch nam deze set in met 25-22.

In de derde set liet coach Ronald de Rooij, Damian Lustig aan de kant om het te ontlasten en nam Bram van der Wel de middenpositie over om de blokkering te versterken. Door de wijziging in de opstelling Emanuel van Rangelrooij als spelverdeler en Tom Sonneville als diagonaal. In deze set scoorde Zevenhuizen sporadisch en kon het Punch niet moeilijk maken. Punch doorziet de aanvalsopzet van Zevenhuizen goed en komt regelmatig sterk door op de diagonaal en met sterke aanvallen voor de Zevenhuizense blokkering langs. Zowel de derde als de vierde set ging naar Punch met de setstanden 25-18 en 25-14. De foutenlast van Zevenhuizen was in deze wedstrijd veel te hoog waardoor Zevenhuizen een slechte wedstrijd op de mat lag.

Voor de heren van het tweede team van Zevenhuizen staat aanstaande zaterdag weer een grote krachtmeting op het programma. De heren gaan dan naar soest om het op te nemen tegen de koploper van de tweede divisie Axell Claims Sovoco. Hopelijk kan coach Ronald de Rooij dan weer over een volledig fitte selectie beschikken.Comentarios


bottom of page