top of page

Paravolleyballers ZVH winnen weer een vijfsetter

Tilburg, de zitvolleyballers van ZVH speelden zaterdag in Tilburg hun tweede uitwedstrijd en wisten een 2-0 achterstand om te zetten naar een 2-3 wint. Via de setstanden 25-23, 25-19, 16-25, 23-25 en 10-15 werd dit voor elkaar gekregen.


Speler en gelegenheidscoach Jaap Mensink kon weer beschikken over een nieuwe speler, die gelijk ingezet kon worden. De volgende spelers kwamen in het veld: Merijn Bruijne, Peter Kramer, Robert-Jelle Breunisse, Tom Poortman, Thijs van den End en Yves Nkomezi. De Zevenhuizense spelers moesten even wennen aan de nieuwe samenstelling en kregen direct een sterk serverende Volley, die het initiatief in handen nam en zorgde dat coach Jaap Mensink bij 15-11 zijn eerste time-out moest nemen. Dit had effect en ZVH wist de achterstand om te buigen naar een 17-20 voorsprong. Deze kon niet vastgehouden worden en bij 20-20 werd nogmaals een time-out genomen. Volley Tilburg was weer in hun spel gekomen en kon nu deze set uiteindelijk met 25-23 winnend afsluiten.

In de tweede set kwam Thomas de Vries voor Thijs van den End binnen de lijnen. Tilburg gesterkt door de eerste setwinst ging op de ingeslagen weg door en nam na een lichte achterstand weer het heft in handen. Bij 9-7 werd aan Zevenhuizense kant de eerste time-out aangevraagd. Dit had nog geen effect nadat coach/speler Jaap Mensink zich zelf binnen de lijnen bracht voor Robert-Jelle Breunesse bij 17-9 kwam er een ander spel en kon Zevenhuizen terug komen tot 17-13 en vluchtte Tilburg in een time-out. Dit zorgde voor de Tilburgers voor meer rust en konden zij deze set met 25-19 winnen.

In de derde set kwam Robert-Jelle Breunesse weer in het veld en ging Yves Nkomezi vanaf de kant het team coachen. Nadat Zevenhuizen door de scheidsrechter op achterstand werd gezet, wist Peter Kramer met zijn service de gastheren onder druk te zetten en kon ZVH voor komen. Er ontstond tot 12-12 een gelijk opgaande strijd. Maar daarna zorgde ZVH weer voor meer servicedruk en liepen ze verder uit en konden zij deze set met 16-25 winnen.

De vierde set begon goed met de servicebeurt van Thomas de Vries en kwam ZVH op een 0-4 voorsprong. Tilburg wist daarna toch weer in hun spel te komen en zorgde ervoor dat ZVH bij 8-7 een time-out moest nemen. Nadat Jaap Mensink mede met zijn opslag en een hecht blok te voorschijn toverde werd de stand bij 11-11 gelijk getrokken. Er volgde een spannende strijd, die beide teams elkaar niets toegaven. Na 23-23 kwam Tom Poortman aan service en zag zijn team met 23-25 een vijfde set eruit te slepen.

ZVH was na de winst van de vierde set goed in hun spel gekomen en kon nu in de vijfde set het scoren goed voortzetten en met 10-15 werd de 3-2 winst binnen gehaald.

Comments


bottom of page