top of page

Para-volleyballers ZVH winnen spannende vijfsetter

Zevenhuizen, zaterdag speelden de zit-volleyballers van ZVH in Swanla de eredivisiewedstrijd tegen het team van Spaarnestad uit Haarlem, Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen om Jouke de Haan te eren, als voortrekker van de zit volleybal sport. In een aantrekkelijke en spannende wedstrijd wisten de Zevenhuizense spelers, via de setstanden 20-25, 25-15, 22-25, 25-21 en 15-9 een 3-2 overwinning uit de strijd te halen.


Ook in deze wedstrijd was de selectie van ZVH niet compleet, door corona en vakantie. Het kreeg versterking van Fred Boevé, normaal spelend bij de recreanten. Het team werd interim-coach en speler Peter Kramer geleid. De opstelling die aan de wedstrijd begon was: Jaap Mensink, Tom Poortman, Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Yves Nkomezi en Fred Boevé. Vanaf het begin kreeg ZVH een lastige service van Spaarnestad te verwerken, waar ze duidelijk moeite mee hadden en keek ZVH al snel tegen een 1-6 achterstand aan.

Toch kon ZVH wat terugdoen en wist Fred Boevé en Jaap Mensink punten te scoren en de achterstand tot 8-9 te verminderen. Spaarnestad bleef in hun ritme en bij 11-15 nam gelegenheidscoach Peter Kramer voor ZVH een time-out en kwam zelf in het veld voor Fred Boevé. Er kwam duidelijk meer zit volleybal ervaring binnen de lijnen en ZVH kon de aanvallen van Spaarnestad temperen. Dit kon niet voorkomen dat de gasten met 20-25 deze set winnend afsloten.

ZVH ging met dezelfde opstelling door in de tweede set en wist met een sterk blokkerende Merijn Bruijne een voorsprong te nemen.

Ook wisten Robert-Jelle Breunesse en Yves Nkomezi met hun service de verdediging van Spaarnestad onder druk te zetten. Daarmee wist ZVH een 11-5 voorsprong te nemen en namen de gasten een time-out en konden de opslag terug halen. ZVH bleef rustig spelen en kon met goede aanvallen van Tom Poortman, Jaap Mensink en Peter Kramer de voorsprong vast te houden tot Merijn Bruijne met zijn aanval deze set met 25-15 wist binnen te halen.

ZVH ging in de derde set op de ingeslagen weg door en wist Spaarnestad on druk te zetten tot 5-5 daarna liep Spaarnestad uit en nam ZVH bij 5-8 de eerste time-out. Dit zette ZVH weer op het goede spoor en met de aanvallende acties van Robert-Jelle Breunesse en Yves Nkomezi werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Bij Spaarnestad werd volop gewisseld en zij kwam weer langszij in de eindfase was het lang ongewis wie de set op hun naam zouden zetten. Na 22-22 wist Spaarnestad de set met 22-25 uitmaken.

In de vierde set zat de beginopstelling binnen de lijnen en ZVH wist vanaf het begin het heft in handen te nemen en zorgde ervoor dat Spaarnestad al snel bij 6-2 een time-out moest nemen. Langzaam maar zeker wist Spaarnestad wast terug te doen en na 12-9 liepen de gasten door hun sterke service uit en bij 12-15 kwam de ervaren Peter Kramer voor Fred Boevé. Dit bracht rust bij de Zevenhuizense ploeg en zeker de blokkering was alert. In de eindfase verliep het scoreverloop voor ZVH goed en met de laatste service van deze set wist Jaap Mensink het beslissende punt te scoren, 25-21.

In de beslissende vijfde set wist Spaarnestad met hun service niet de opening te scoren en nam ZVH de leiding over en wisselde de ploegen bij 8-5 van kant. ZVH bleef er lustig op los scoren en kon Tom Poortman direct na de tweede time-out van Spaarnestad met zijn de stand op 12-5 brengen. Bij 14-9 nam Spaarnestad een time-out en ZVH wisselde Yves Nkomezi voor Peter Kramer die de eer had om deze set met 15-9 winnend af te sluiten.

Door deze 3-2 overwinning is ZVH gestegen naar een derde plats in de eredivisie achter Volley Tilburg. Voor 26 maart staat voor de para volleyballers van ZVH de uitwedstrijd tegen Apollo Mill in Mill om 17.15 uur op het programma


.

Comments


bottom of page