top of page

Para-volleyballers ZVH winnen ook laatste competitiewedstrijd

Haarlem, in de laatste competitiewedstrijd gingen de zit-volleyballers van ZVH naar Haarlem om het op te nemen tegen het team van Spaarnestad. Met een kleine selectie, maar inmiddels goed ingespeeld werd na een spannend duel de wedstrijd via de setstanden 26-28, 18-25, 25-13 en 22-25 met 3-12 gewonnen.


In deze wedstijd nam aanvoerder Jaap Mensink het coachen weer op zich, Zevenhuizen kon niet beschikken over Tom Poortman maar had wel Julian Perdijk erbij. De volgende Zitters kwamen in het veld: Jaap Mensink, Thijs van den End, Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Julian Perdijk en Thomas de Vries. De Zevenhuizense para-volleyballers startte goed aan de wedstrijd en wist met een sterke service van Thijs van den End, de druk op Spaarnestad op te bouwen. Deze vluchtte al snel bij 3-8 in een time-out, maar ZVH bleef in hun ritme en bleef scoren. Bij 12-17 werd er aan de kant van de gastheren gewisseld en bij 14-19 volgde de tweede time-out. Deze had meer effect en nu kon Spaarnestad dichterbij komen en nam Jaap Mensink als coach bij 17-19 een time-out en herhaalde deze bij 21-19. Spaarnestad bleef nu ZVH goed onder druk zetten en liep uit naar een 24-20 setpoint. Nadat de service terug werd gehaald en de stand op 24-21 werd gebracht. Werd met de Zevenhuizense service de druk weer op Spaarnestad gezet en ontstond er een spannende eindstrijd, ZVH wist op gelijke hoogte te komen en zelfs op set point (24-25) te komen, Na vele rally’s wist onder de service van Marijn Bruijne uiteindelijk deze set met 26-28 binnen gehaald worden.

In de tweede set kwam Yves Nkomezi voor Thomas de Vries in het veld. Deze set ging tot 6-6 gelijk op en nadat Yves Nkomezi aan de servicelijn kwam wist ZVH gelijk een gat te slaan. Na een time-out bij 6-11 en een wissel aan Spaarnestad kant wisten zij de service terug te halen bij 7-13. Zevenhuizen bleef goed in het ritme en wist met gedegen aanvalsspel en blokacties de punten op te stapelen. Dit zorgde ervoor dat deze set met 18-25 werd gewonnen.

Bij ZVH kwam in de derde set Thomas de Vries in het veld voor Thijs van den End. Bij Spaarnestad werd nu een alles of niets spel gespeeld en dat resulteerde in een snelle voorsprong, die ZVH noopte om bij 7-3 een time-out te nemen. Dit kon geen ommekeer bewerkstelligen en Spaarnestad liep verder uit naar 18-9. Bij deze stand kwam Robert-Jelle Breunesse aan de opslag en kon nu wat druk op Spaarnestad uitoefenen. Dit zorgde dat het gat kleiner werd, maar niet gedicht kon worden en met 25-13 ging deze set over in handen van de thuisclub.


Voor de vierde set kwam Thijs van den End weer binnen de lijnen voor Thomas de Vries. De beide teams hielden elkaar lang in evenwicht, nadat een lichte achterstand door ZVH was weggewerkt nam Spaarnestad bij 10-10 een time-out, dit had effect en namen zij een voorsprong. ZVH nam direct bij 14-10 een time-out en kon weer bij komen bij 16-14 zorgde Thijs van den End dat onder zijn servicebeurt de stand weer gelijk werd getrokken. In de eindfase wist Julian Perdijk ZVH met zijn service naar een 19-21 stand te brengen. Gesterkt door deze inzet wist /ZVH uiteindelijk deze set met 22-25 winnend af te sluiten.

Met deze winst sluiten de zit-volleyballers van ZVH de competitie als vierde af, en kunnen nu vakantie gaan vieren.


bottom of page