top of page

Para-volleyballers ZVH revancheren zich in eigen huis met een vijfsetter

Zevenhuizen, de zit-volleyballers van ZVH speelden zaterdag in Swanla tegen het team van Apollo Mill, De Zevenhuizense heren konden zich zaterdag revancheren voor de 4-0 verloren partij tegen hetzelfde team in Mill. In een spannende wedstrijd wist ZVH de wedstrijd via de setstanden 16-25, 24-21, 25-18, 21-25 en 15-9 met 3-2 te winnen.

Gelegenheidscoach Jaap Mensink kon in deze wedstrijd weer beschikken over de vaste selectie. De opstelling die aan de wedstrijd begon was: Jaap Mensink, Tom Poortman, Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Yves Nkomezi en Thomas de Vries. De Zitters uit Zevenhuizen begonnen goed en wisten Apollo goed tot 7-9 bij te houden. Apollo ging in een hogere versnelling en konden het gat groter te maken. Met een verhoogde servicedruk kon Apollo de verdediging van ZVH het erg lastig maken. Mede daardoor kon Apollo deze eerste set met 16-25 in handen nemen,

I

n de tweede set kwam ZVH met Thijs van den End voor Yves Nkomezi in het veld. Apollo had de smaak te pakken en begon vanaf het eerste fluitsignaal direct de verdediging te bestoken met een lastige service, door was een gat met0-4 al snel gemaakt. Langzaam maar zeker wisten de ZVH-heren terug in de wedstrijd te komen en kon Jaap Mensink met zijn servicebeurt een mooie reeks maken. Ook Thomas de Vries wist met zijn service het Apollo moeilijk te maken en bij 12-14 nam hun coach hun eerste time-out, dit had niet direct effect. Na de 15-15 gelijke stand wist ZVH door te gaan een namen een voorsprong, dit noopte zelfs tot een spelerswissel aan de Apollo kant bij 17-15. Er ontstond nu een spannende strijd waarbij Apollo terug kon komen en ZVH bij 21-21 een time-out nam om iedereen weer in dezelfde richting te krijgen,

Dit lukte en met de laatste servicebeurt van Robert Jelle Breunesse wist ZVH deze set naar 25-21 setwinst te brengen.

Bij ZVH kwam Yves Nkomezi binnen de lijnen voor Thomas de Vries en deze wist direct met zijn service onrust te zaaien bij Apollo een zorgde mede ervoor dat ZVH een 4-0 voorsprong nam. ZVH bleef dit doorzetten en bij 6-1 nam Apollo hun eerste time-out. ZVH liet zich niet van de wijs brengen en bleef het goede spel vervolgen. Wat Apollo ook deed time-out, spelerswissel ze kwam niet onder de druk uit van ditmaal Tom Poortman. In de eindfase wist Apollo dichterbij te komen, Maar na een ZVH time-out bij 17-13 kon ZVH verder en kon onder begeleiding van de service van Thijs van den End het setpoint gemaakt worden. Die na de twee keer verzilverd werd en deze set met 25-18 binnengehaald werd.

Bij ZVH kwam in de vierde set Thomas de Vries voor Yves Nkomezi binnen de lijnen. Apollo had na de rust zich herpakt en begonnen nu de set naar zich toe te trekken. ZVH wist Apollo nu weer bij te houden, Mede door de opslag beurt van Marijn Bruijne kon ZVH een lichte voorsprong nemen, (6-4). Het scoreverloop ging nu lang gelijk op, bij 14-15 nam ZVH een time-out om weer terug in de set te komen, Met Robert Jelle Breunesse aan de opslag lukte dat enigszins en kwam ZVH op 21-20. Maar kon dit niet doorzetten en Apollo wist weer het heft in handen te nemen en met 21-25 deze set te winnen.

In de vijfde set ging ZVH voortvarend van start met Tom Poortman aan de service liep ZVH snel uit naar een 4-0 voorsprong deze werd niet meer uit handen gegeven. Apollo probeerde van alles wissels, time-outs maar ZVH bleef alert en kon uiteindelijk deze set met 15-9 winnend afsluiten en zo een 3-2 overwinning boeken.

Voor de Zitters van ZVH staat zaterdag 7 mei weer een thuiswedstrijd in Swanla op het programma. Dan spelen de heren om 14.15 uur tegen Volley Tilburg