top of page

Para-volleyballers ZVH laten kansen liggen

Mill, de zit-volleyballers van ZVH speelden zaterdag in Mill tegen het team van Apollo Mill in de looierij. Met een kleine selectie wisten de heren de kansen die er waren niet te verzilveren en moesten toezien dat Apollo via de setstanden 25-17, 25-19, 25-23 en 26-24 toch nog een 4-0 overwinning wist te boeken.


Gelegenheidscoach Jaap Mensink kon in deze wedstrijd weer beschikken over de van corona herstelde Thomas de Vries en Thijs van den End. De opstelling die aan de wedstrijd begon was: Jaap Mensink, Tom Poortman, Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Yves Nkomezi en Thijs van den End. De Zitters uit Zevenhuizen begonnen sterk en wisten Apollo goed bij te houden. Apollo die aasden op een hogere positie op de ranglijst wist nu met meer servicedruk de verdediging van ZVH het erg lastig te maken. Mede daardoor slopen er wat individuele fouten in het Zevenhuizense spel en daarmede kon Apollo met 25-17 de setwinst pakken.

In de tweede set kon ZVH zich niet herstellen en gaf het team in de beginfase een slappe indruk. Halverwege kwam ZVH beter in hun spoel en kon er toch worden gejuicht na wat mooie aanvallen en goed blokkerend werk. Maar de achterstand was te groot om maar enig zicht op setwinst te hebben. Apollo pakte ook deze set in met 25-19.

De derde set liet een ander ZVH zich zien, met een stabielere pass en overtuiging in de aanval. Elke speler maakte zijn punten en er was duidelijk plezier in hun spel te zien. ZVH kon het Apollo lastig maken, maar deze was in de winning mood en verslapte niet. Met een klein gat werd deze set met 25-23 door Apollo gewonnen.

In de laatste set leek de Zevenhuizense ploeg het tij te gaan keren. Met mooie rally’s en combinaties voerde ZVH de druk op bij de thuisploeg. Tot in de eindfase van de set was het spel goed en groeide de overtuiging. Ondanks dat ZVH een 23-24 voorsprong wist op te bouwen, konden zij deze niet verzilveren en wist Apollo met 26-24 deze set te winnen. Maar door het vertoonde goede spel kon ZVH met een goed gevoel de Brabantse douches opzoeken.

Voor de Zevenhuizense zit volleyballers zal op 27 april de return in Zevenhuizen gespeeld worden tegen Apollo een mooie gelegenheid om revanche te nemen.

Maar eerste zal zaterdag 9 april om 16.15 uur in Swanla de eredivisiewedstrijd tegen de koploper BVC Holyoke uit Belfeld gespeeld worden.

Comments


bottom of page