top of page

Ook laatste wedstrijd van het jaar is een prooi voor de dames van Jumbo ZVH

Driebruggen, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag tegen de nummer negen van de derde divisie het team van DVC. Na een moeizame start wisten de Zevenhuizense dames via de setstanden 25-19, 20-25, 11-25 en 21-25 een 3-1 overwinning boeken. Dit was de elfde overwinning van de dames.


Coach Cees van Mullem kon in deze wedstrijd nog steeds over een smalle basis beschikken en reservespeelster Sterre Wensveen uit het tweede erbij. De volgende basis trad in het veld: Inge van Tilburg, Julia Zwinkels, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. Jumbo ZVH kon niet gelijk in hun spel komen in de eerste set en liep achter de feiten aan. Er werd te laat gereageerd op de rallyballen en er werd niet sterk genoeg geserveerd. Bij

DVC kon de diagonaal veelvuldig scoren en zij wisten ook sterk te verdedigen waardoor Jumbo niet tot scoren kwam. Coach Cees van Mullem voerde in deze set nog een dubbele wissel uit, Sterre Wensveen en Demi van Es kwamen in het veld voor Inge van Tilburg en Marina Mijajlovic, de Zevenhuizense dames wisten niet het tij te keren ondanks dat aan het eind van deze set nog punten gescoord werden. Moest Jumbo toe zien dat de gastdames deze set met 25-19 binnensleepten.

In de tweede set begon Jumbo gelijk met meer lef en stond Demi van Es erin als spelverdeelster en was Mariëlle Gerritsen als midden aanwezig. De harde aanvallen van Vera Bruggeman zorgde voor punten. Toch kon Jumbo deze start niet goed doorzetten en DVC ging beter om met de rommelballen dan ZVH. Pas aan het eind ging Jumbo beter serveren en werden de taken in het achterveld beter vervuld. Daardoor sleepten de Zevenhuizense dames deze set met 20-25 binnen.

Jumbo wist in de derde set met meer plezier in het veld te komen en dat had effect. Er werd beter geblokkeerd en Jumbo domineerde deze set wat resulteerde in een duidelijke 11-25 setwinst.

In de vierde set namen Mariëlle Gerritsen en Demi van Es het voortouw om de punten te maken. ZVH bleef de goede energie houden en ook nu bleef de blokkering goed staan. Met een 21-25 setwinst nemen de dames van Jumbo ZVH weer vier punten mee naar Zevenhuizen.

Dit was de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Jumbo ZVH wist alle elf wedstrijden winnen, waarmee zij winterkampioen zijn geworden. Met deze wedstrijd werden 10 appeltaartpunten gescoord.


Comments


bottom of page