top of page

Numidia VC Limax een maatje te groot voor RECO ZVH

Odiliënberg, voor de heren van RECO ZVH was het een druk weekend, na de enerverende zaterdag stond de uit wedstrijd in Limburg op het programma. Daar ging RECO het opnemen tegen de nummer twee Numidia VC Limax, dit team was optimaal gemotiveerd en waren al gewaarschuwd, na de vijfsetter in Zevenhuizen. Maar dit team had het thuisvoordeel en kon via de setstanden 25-17, 25-14 en 25-17 de 3-0 winst pakken.


Trainer/coach Kristian van der Wel bracht de volgende opstelling in het veld: Sam van der Loo, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker. Nadat Prins Carnaval de aftrap had gemaakt, ging het spel beginnen en

kon RECO het eerste punt scoren. De Zevenhuizense heren wisten de gastheren tot 11-10 goed bij te houden, Daarna liepen zij met hun sterke service en blokkering verder uit. Het gat dat geslagen werd, werd langzaam maar zeker groter en RECO kon dit gat niet verkleinen. Met een sterk acterende middenaanvaller Rob Bontje, oud-Zevenhuizen speler, wist Limax deze set met 25-17 te winnen.

Ook in de tweede set bleef het in het begin gelijk opgaan. Bij 7-6 kwam Jasper de Jong in het veld voor Jesse Hanemaaijer, maar nu konden de Zevenhuizense heren ook niet het gat kleiner maken. Bij 12-7 nam Mika Prins de positie van Sam van der Loo over. Aan Zevenhuizense kant bleef de pass achter en ook de aanval miste kracht. Limax liep verder uit en bij 18-11 werd weer begonnen aan de bekende dubbele wissel. Serverend lieten de Zevenhuizense het vaak afweten en Limax kon ook deze set inpakken, nu met 25-14.

Coach Kristian van der Wel bracht in de derde set Yannick Verberne voor Vincent van der Kraats

binnen de lijnen en ook Mika Prins, Jasper de Jong stonden nu in het veld. Ook in deze samenstelling het tij niet gekeerd worden. Bij 19-13 nam Max Nieuwstad de positie van Sam van der Loo over kon gelijk nog scoren, maar dat was niet voldoende. Uiteindelijk werd deze set met 25-17 winnend afgesloten.

Voor de heren van RECO ZVH staat nu een rustige week te wachten, zij spelen zaterdag 28 januari pas weer en wel in Doetinchem tegen de nummer vijf van de eredivisie, Active Living Orion, aanvang wedstrijd 20.30 uur. De eerste ontmoeting in Zevenhuizen werd een 3-2 overwinning voor RECO, laten we hopen dat dit ook in Doetinchem gaat gebeuren.


Numidia VC Limax: Nico Freriks (4), Remco van den Elshout (1), Thomas van Bladel (9)(Brent Grabert(3)), Jaro Herinx (5), Rob Bontje (10), Ryan Poole (15), Jack Williams (7), Job Vaassen (L)(Wouter Timmermans (L))

RECO ZVH: Sam van der Loo (5), Max Nieuwstad(10) (Mika Prins(4)), Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg (1)), Vincent van der Kraats(3) (Yannick Verberne), Jesse Hanemaaijer (Jasper de Jong), Benjamin Parkinson(6), Tom Sonneville, Richard Rademaker (L)

Comments


bottom of page