top of page

Nipt verlies heren RECO-ZVH bij VoCASA

Nijmegen, voor de zevende wedstrijd gingen de heren van RECO ZVH met de bus naar Nijmegen toe om het op te nemen tegen VoCASA. Gezien de stand op de ranglijst werd een gelijk opgaande wedstrijd verwacht en die verwachting kwam ook uit. In een vijfsetter wist VoCASA met minimaal verschil, via de setstanden 24-26, 25-20, 25-23, 25-17 en 15-13 met 3-2 te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over de kersverse vader Cain van Hal en stuurde de volgende basis het veld in: Benjamin Parkinson, Niels de Vries, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. In de eerste werd gelijk aangegeven dat de service van beide teams een geducht wapen was. In het begin kwam VoCASA met dit wapen voor en na een sterke aanval van Vincent van der Kraats stokte het punten scoren en met zijn service wist RECO 7-9 voorsprong te komen. Hierna zorgde de middenaanvallers Benjamin Parkinson en Niels de Vries voor de nodige punten en moest VoCASA coach vluchten in een time-out bij 8-12. Dit had niet gelijk effect en de Zevenhuizense heren konden uitlopen naar een 14-21 stand.

De tweede time-out had voor de Nijmegenaren meer succes. Langzaam maar zeker werd mede door een sterke service, die de druk op de verdediging van RECO opschroeft en bij 22-23 bracht coach Kristian van der Wel Thomas van Rij in het veld voor Max Nieuwstad. Dit gaf wat meer balans in de verdediging en bij 24-25 kon het blok van Benjamin Parkinson en Chris van Mullem het beslissende setpunt binnen halen met 24-26 kwam deze set in handen van RECO. In de tweede set nam VoCASA na een lichte achterstand het heft in handen en zorgde met hun service voor meer druk op de passing van RECO. Bij 10-9 wisselde coach Kristian van der Wel Timothy Scheffers voor Bram Wiltenburg om andere aanvalspatronen te realiseren. Het midden werd wat vaker met succes in stelling gebracht, maar dit kon niet verhoeden dat VoCASA deze set met 25-20 binnen haalde.

De gastheren hadden uit deze set winst vertrouwen getankt en ging gelijk in de derde set op de ingeslagen weg door. RECO moest bij 7-3 gelijk een time-out nemen en wisselde gelijk Thomas van Rij voor Max Nieuwstad. De achterstand bleef gelijk en bij 11-6 kwam Ludrich Inocente voor Niels de Vries in het veld. Pas nadat de dubbele wissel met Gianno Beij en Timothy Scheffers waas uitgevoerd liep het beter. Timothy Scheffers kon met zijn service druk op VoCASA zetten en met sterk blok en aanval van Benjamin Parkinson kwam RECO op één punt (16-15) achter. In deze fase ontspon zich een spannende strijd, die tot 22-22 nog alle kanten op kon gaan maar VoCASA wist door het geluk beter af te dwingen deze set met 25-23 winnend af te sluiten.

RECO bleef met deze basis in het veld staan en kon sterk verdedigend spel van libero Mika Prins in de race blijven en een voorsprong van vijf punten op te bouwen. Halverwege zakte het wat in en VoCASA kon weer op voorsprong komen. Het werd een complete thriller waarbij de Zevenhuizense middenaanvallers een hoofdrol speelden. Uiteindelijk kon deze set met 25-27 bijgeschreven worden bij RECO.

Ook in de beslissende vijfde set bleef het spannend en ging het scoreverloop op en neer, na een sterke service en aanval van Gianno Beij kon RECO op 11-12 komen. Na de Nijmeegse time-out werd de stand weer in het voordeel van de gastheren omgedraaid, die deze niet meer uit handen gaf en de set met 15-13 afsloot.

Voor de heren van RECO ZVH staan nog twee reguliere wedstrijden van deze halve competitie op de rol. Beiden in de vertrouwde Swanla hal. Zaterdag 20 februari om 16.00 uur speelt RECO ZVH tegen Sliedrecht Sport en de wedstrijd is dan weer live te zien via het internet.

VoCASA: Duco Kraak (9), Daan Haanappel (3), Vasileios Mandilaris (7)(Mees Blom (15)), Koen van den Borden (11), Tom van Steenis (11)(Mike van Cooten (16)), Imre Hamischmacher (1)(Joris Zwanenburg (5))(Ties Cornelissen (6)), Dustin Bontrop (L)(Pim Franken (L))

RECO ZVH: Max Nieuwstad (3)(Thomas van Rij (5)), Vincent van der Kraats (7) (Gianno Beij (7)), Niels de Vries (1)(Ludrich Inocente (6)), Bram Wiltenburg (6)(Timothy Scheffers (1)), Benjamin Parkinson (21), Chris van Mullem (15), Mika Prins (L)