top of page

Mooie 3-1 overwinning van heren ZVH 2 op Hajraa in Eindhoven

Eindhoven, het tweede herenteam van ZVH gingen met een gesponsord busje naar Eindhoven om het daarop te nemen tegen het studenten team Hajraa. Dit team stond op gelijke hoogte met ZVH en de Zevenhuizense spelers hadden kansen om daar punten te halen. Die kansen liet ZVH niet liggen en zij konden via de setstanden 22-25, 18-25, 27-25 en 23-25 een 3-1 overwinning boeken en zo vier punten mee naar huis nemen.


Trainer/coach Ronald de Rooij en assistent Ruth van der Wel stelde de volgende basis in het veld: Elwin Oskam, Tom Sonneville, Julian Perdijk, Luca van Hal, Bram van der Wel, Merijn Draijer en libero Kyan Merkus.


e Zevenhuizense heren begonnen sterk en wisten met hun servicedruk, de thuisploeg al snel bij 7-10 naar de eerste time-ut grijpen. Dit hielp Hajraa en zij konden terugkomen tot 17-17. Coach Ronald de Rooij nam bij deze stand een time-out en wist zijn spelers weer de goede richting op te sturen. ZVH kon met een sterke service en blokkering direct doorstoten naar 17-20 en uiteindelijk werd deze set met 22-25 afgemaakt.

Bij ZVH bleef hetzelfde zestal binnen de lijnen staan. Nu ging het bespelen van de tegenstander makkelijker dan in de eerste set. Door veel servicedruk op de

passer-lopers van Hajraa kon ZVH snel uitlopen naar 6-11. De time-out van Hajraa haalde niets waardoor de Zevenhuizense spelers verder uitliepen naar 9-15. Alleen de diagonaalspeler maakte het ZVH nog moeilijk en kwamen tot 10-18 dichtbij. Ook de tweede time-out kon het lot niet veranderen en ZVH won deze set dan ook met 18-25.

Doordat die tweede set zo gemakkelijk verliep was bij Zevenhuizen de concentratie weg. Daarmee ging het spel in de derde set gelijk op. Aan het eind van deze set wist Hajraa hun sterkste spel te laten zien en namen deze derde set met 27-25 in handen.

In de vierde set nam Jesse Hanemaaijer het stokje over van Merijn Draijer om de blokkering te versterken. Ook nu wist ZVH goed uit de startblokken te komen en al snel op een 2-7 voorsprong komen. Toch konden de gastheren weer terugkomen en bracht de stand op 9-8 waarna ZVH een time-out nam. Zevenhuizen wist ook nu weer Hajraa op vier punten achterstand te houden. Door eigen fouten in de eindfase werd het onnodig spannend. In deze eindfase kwam Jens Everaart een

rondje voorin erbij om het blok te versterken. Op 23-24 wist ZVH met hun aanval wederom het beslissende punt niet te maken. Maar gelukkig wist Luca van Hal de laatste bal van de diagonaal af te blokken en zo ZVH met 23-25 het matchpoint te verzilveren. ZVH heeft als team sterk opgetreden en ook Bram van der Wel die op de diagonaal stond, niet zijn normale positie heeft het goed gedaan.

Voor de heren van ZVH staat aanstaande zaterdag in Horst de wedstrijd om 17.00 uur op het programma tegen Hovoc, de nummer acht van de tweede divisie.

Commenti


bottom of page