top of page

Moeizame 3-2 winst van RECO-ZVH op streekgenoot

Zevenhuizen, de heren van RECO ZVH speelden zaterdag in Swanla tegen streekgenoot ComputerPlan VCN uit Capelle ad IJssel. Na een valse start wisten de Zevenhuizense heren alsnog na vijf sets te winnen. Via de setstanden 18-25, 25-16, 25-23, 20-25 en 15-11 werd de vijfsetter winnend afgesloten en kon RECO twee punten bijschrijven, waarmee zij de koppositie vasthielden.


Trainer/coach Kristian van der Wel begon deze wedstrijd met de bekende startopstelling: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Niels de Vries, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. Vanaf het begin werd RECO bestookt door een moeilijk onder controle te krijgen service van o.a. Thomas Boerefijn, waardoor VCN snel uitliep De Zevenhuizense heren wisten nog tot 13-12 in de positieve cijfers te komen, maar daarna zorgde VCN ervoor dat RECO achter de feiten aanliep. De gastheren konden geen vuist maken en maakte onnodige fouten zodat de Capellenaren deze set met 18-25 wisten te winnen.

RECO kwam in de tweede set beter uit de verf en wist nu door met hun service de druk bij VCN te leggen Hierdoor noopten ze coach Ferry van Hal bij 8-4 zijn eerste time-out te nemen. De opslag werd terug gehaald, maar dat was van korte duur. Aanvallend kwamen Benjamin Parkinson en Vincent van der Kraats goed door en RECO liep verder uit In deze fase wist de blokkering van RECO punten te scoren en bij 21-12 bracht coach Kristian van der Wel, via zijn bekende dubbele wissel Bram Wiltenburg en Gianno Beij binnen de lijnen voor Vincent van der Kraats en Timothy Scheffers. Deze wisten het karwei verder af te maken en Niels de Vries kon deze set met zijn aanval met 25-16 binnen te halen.


In de derde set hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht en werd er met het scoreverloop telkens stuivertje gewisseld. Dan stond RECO voor en na een lange rally wist VCN weer voor te komen. Bij 11-12 werd aan Zevenhuizense zijde weer de bekende dubbele wissel doorgevoerd en na een aantal punten kwam ook Max Nieuwstad voor Thomas van Rij in het veld. In de eindfase wist Gianno Beij belangrijke punten scoren en na één van de vierentwintig foute services van VCN werd de stand van 25-23 bereikt. Bij RECO kwam nu Ludrich Inocente in het veld, voor Niels de Vries, die een blessure had. De vierde set gaf een zelfde beeld als de eerste set, bij ComputerPlan VCN lukte alles en coach Kristian van der Wel moest al bij 3-6 zijn eerste time-out nemen. Hij kon zijn ploeg niet op het juiste spoor krijgen. Bij 15-22 werd de dubbele wissel teruggedraaid. Dit mocht niet baten en ondanks sterke blokkeringen in de eindfase kon RECO slechts tot 20-25 bijkomen en had VCN wederom in deze week een vijfde set weten af te dwingen.

In de vijfde set tapte RECO uit een ander vaatje, nu waren ze veel alerter en wist Mika Prins zijn verdedigende taken beter uit te voeren. Wat hem de titel “Man of the Match”opleverde. In deze set begon aanvoerder Chris van Mullem sterk en zorgde ervoor dat coach Ferry van Hal van VCN bij 4-1 een time-out moest nemen. De opslag werd terug gehaald, maar na de volgende aanval nam RECO de service weer over. Bij 11-6 mocht Julian Perdijk in het veld voor Ludrich Inocente om zijn skills te tonen. In de eindfase liet coach Kristian van der Wel zijn tweede libero Luca van Hal binnen de lijnen komen. Op het eind wist VCN aanvallend nog dichterbij te komen, maar Chris van Mullem maakte het bij 15-11 het beslissende punt. Hiermee kon RECO twee punten aan hun conto toevoegen, en doordat de andere teams punten lieten liggen kon RECO aan kop blijven van deze ranglijstpoule.

Voor zondag staat voor de Zevenhuizense heren de wedstrijd tegen het Talentteam Papendal in Ede op het programma. Deze inhaalwedstrijd zal om

17.00 uur in Ede gespeeld worden en kan via livestream gevolgd worden.


RECO ZVH: Thomas van Rij (3)(Max Nieuwstad (5)), Vincent van der Kraats (14)(Gianno Beij (11)), Niels de Vries (10)(Ludrich Inocente )(Julian Perdijk), Timothy Scheffers (2)(Bram Wiltenburg ), Benjamin Parkinson (11), Chris van Mullem (10), Mika Prins (L)(Luca van Hal (L))

ComputerPlan VCN: Tom Feldkamp (11), Tom van Reeuwijk (19), Ferdy van Dijk (12), Vincent Smid (7), Thomas Boerefijn (23), Robert Jansen (4)(Koen Herrebout), Rogier van Leeuwen (L)(Samuel Talbott(L))


Foto's André Dirks

コメント


bottom of page