top of page

Moeizame 3-2 overwinning van heren ZVH 2 op Hovoc

Horst, het talententeam van ZVH 2, gingen vol vertrouwen naar Horst om het op te nemen tegen Hovoc. Deze ploeg stond net onder ZVH 2 en vooraf waren er zeker kansen om met winst naar huis te gaan. Dit wisten de Zevenhuizense heren te doen, via de setstanden 21-25, 27-25, 16-25, 25-14 en 9-15 werd een moeizame 3-2 overwinning geboekt.


Trainer/coach Ronald de Rooij en assistent Ruth van der Wel brachten de volgende basis binnen de lijnen: Elwin Oskam, Tom Sonneville, Julian Perdijk, Jens Everaart, Bram van der Wel, Merijn Draijer en libero Kyan Merkus.

Vanaf het begin hielden de beide teams elkaar lang in evenwicht Tot 19-19 was het onbekend wie deze set ging winnen. Na deze stand wist ZVH de gastheren meer onder druk te zetten wat zorgde dat Hovoc meer fouten ging maken en ZVH deze set met 21-25 wist te winnen.

ZVH ging de tweede set in met dezelfde opstelling. Deze set verliep moeizaam voor ZVH, bij 17-15 wisselde coach Ronald de Rooij, Luca van Hal voor Bram van der Wel. ZVH bleef in het spoor maar Hovoc kon toch uitlopen naar 22-18 en na deze time-out en een wissel van ZVH coach. Mees Sengers kwam in het veld voor Jens Everaart. Dit had effect en ZVH wist tot 24-24 gelijk te komen. Maar uiteindelijk kon Hovoc deze set met 27-25 binnen te halen.


In de derde set bleef Luca van Hal staan, ook nu begon ZVH niet sterk, maar na 7-7 zette coach Ronald de Rooij Mees Sengers in het veld voor Merijn Draijer om de blokkering te versterken. De side-out werd gewonnen en Tom Sonneville kwam aan de servicelijn en hij wist met zijn opslag de verdediging van Hovoc onder druk te zetten en wist de stand naar 8-12 te brengen. Na een time-out van Hovoc werd nog wel een punt door hen gemaakt. Dit was niet voldoende, ZVH bleef goed door gaan en kon deze set met 16-25 winnend afsluiten.

In de vierde set nam Hovoc het initiatief en zorgde met hun service dat de verdediging van

Zevenhuizen moeite had om deze te verwerken. Ondanks een snelle time-out bij 7-3 voor ZVH kwam er geen herstel. Bij 14-8 kwam Kiet van der Velden binnen de lijnen voor Luca van Hal. Toch kon ZVH het tij niet keren en met 25-14 won Hovoc deze set en moest een vijfde set de beslissing brengen.

Coach Ronald de Rooij zette in deze vijfde set de spelers op andere posities en liet libero Kyan Merkus aan de kant, ook Kiet van der Velden nam de plaats in van Jens Everaart. Vanaf het begin wist Zevenhuizen zijn overmacht te toen en zorgde dat Hovoc niet in hun spel kon komen. Zelfs na de time-out bij 1-4 voor Hovoc ging

ZVH door, met Kiet van der velden aan de opslag stootte zij naar een 1-8 voorsprong en werd er van kant gewisseld. De Zevenhuizense heren wisten dit vast te houden en de druk op de gastheren te houden. Deze wedstrijd werd in de vijfde set afgesloten met een 9-15 setwinst. Hiermee nam ZVH de meeste punten mee naar huis en kon het team een gezellig teamweekend in het zuiden starten.

Voor de Zevenhuizense heren van het tweede team staat aanstaande zaterdag 5 november weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 16.15 uur zal in Swanla de wedstrijd tegen de nummer twee van de tweede divisie, Umoya/Jokers VC uit Maastricht gespeeld worden. De talenten van Zevenhuizen zullen de steun van het publiek in deze wedstrijd zeker nodig hebben om tot een goed resultaat te komen.Commentaires


bottom of page