top of page

Missers in de service nekt RECO ZVH tegen Draisma Dynamo

Apeldoorn, de Zevenhuizense heren van RECO ZVH speelden op zondag hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar in Apeldoorn, tegen de nummer vijf van de eredivisie Draisma Dynamo. In een spannende wedstrijd kon Dynamo met veel inspanning via de setstanden 25-19, 28-26 en 33-31 met 3-0 de wedstrijd winnen.


Trainer/coach Kristian van der Wel en assistent Ronald Kooijman trad aan met een smalle selectie, maar kon minimaal de herstelde Jasper de Jong inzetten.

Binnen de lijnen kwam nu de volgende basis: Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Mika Prins, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker.

Dynamo liet direct zien wat hun intenties waren en na tweede sterke service-aces nam coach Kristian van der Wel bij 2-0 gelijk zijn eerste time-out, die gelijk als de snelste in de boeken kan. Deze time-out had het gewenste effect en langzaam kwam RECO meer in hun spel en kon tot 7-7 bijkomen. Hierna ontstond er een spannende strijd en kon Vincent van der Kraats goed scoren, en zou topscorer worden met achttien punten. Dynamo wist een 15-14 voorsprong uit te bouwen naar 17-14 en nam RECO zijn tweede time-out. Dit had niet het gewenste effect en bij 19-14 voerde coach Kristian van der Wel een dubbele wissel uit. Binnen de lijnen kwamen Julian Perdijk en Timothy Scheffers voor resp. Bram Wiltenburg en Vincent van der Kraats.

De middenaanval van Benjamin Parkinson wist de opslag terug te halen. Dit kon niet verhelpen dat Dynamo doorging en bij 23-17 werd de dubbele wissel teruggedraaid. Uiteindelijk wist Dynamo met hun sterke middenaanval deze eerste met 25-19 binnen te halen,

RECO ZVH begon voortvarend aan de tweede set en wist mede door de midden blokkeerder Jesse Hanemaaijer en Benjamin Parkinson aan de service de stand in deze set naar 6-11 te brengen, Dynamo Strikwerda moest al gelijk zijn beide time-outs aanroepen. Dynamo wist toch langzaam weer in het spel te komen en bij 10-14 nam RECO de eerste time-out, hierna wist Max Nieuwstad te scoren.

De service werd niet goed uitgevoerd en Dynamo kwam terug tot één punt (17-18). Hierna volgde een spannend scoreverloop, waarbij bij setpoint 24-25 voor RECO de scheidsrechter een cruciale beslissing nam en Dynamo op 25-25 kwam. In deze eindfase wist het blok het beslissende punt te scoren 28-26 en daarmee te zorgden dat Dynamo met 2-0 voorkwam.

De derde set werd de score door RECO geopend, maar daarna ontspon een gelijk opgaand scoreverloop, waarbij Dynamo steeds vooropliep. Na de eerste time-out van RECO werd bij 9-6 de speldeelpositie door Timothy Scheffers overgenomen van Bram Wiltenburg. RECO bleef telkens wat punten achter en coach Kristian van der Wel ging wisselen, bij 14-11 kwam Sam van der Loo binnen de lijnen voor Max Nieuwstad en deze wissel werd bij 16-14 weer teruggedraaid. Bij 15-13 kwam Jasper de Jong, eindelijk weer in het veld, voor Jesse Hanemaaijer. Dynamo bleef doorgaan

en kwam bij 24-20 op matchpoint. RECO gaf zich nog niet gewonnen en kom met Vincent van der Kraats werd het 24-21 en met Casper de Jong aan de service wist Max Nieuwstad, Dynamo coach te bewegen om een time-out te nemen. Aan Apeldoornse zijde werd ook volop gewisseld. Na een sterk blok van Benjamin Parkinson en RECO aanval werd een setpoint gerealiseerd. Helaas was de service misser die volgde het effect dat het weer gelijk kwam. In deze eindfase waren de aanvallen van Benjamin Parkinson telkens goed om op setpoint te komen, maar telkens vocht Dynamo terug kon uiteindelijk deze set met 33-31 winnend afsluiten en RECO met lege handen naar huis sturen.

Voor de spelers van RECO ZVH staat al snel de volgende wedstrijd op het programma. Woensdag 11 januari staat de wedstrijd tegen Taurus uit Houten om 19.30 uur in het Dorpshuis Swanla op het programma. Het is een druk wedstrijdprogramma, want zaterdag 18 januari gaan de heren naar Barneveld om het op te nemen tegen de huidige nummer één van de eredivisie Simplex SSS. Deze wedstrijd begin daar om 19.30 uur.


Draisma Dynamo: Sjors Tijhuis (5), Sil Meijs (5)(Joris Berkhout (2)), Yannick Bak (4)(Ricardo Hofman (3)), Ramon Martinex-Gion (13), Duco Krook (7)(Jelle Bosma(5)), Stijn de Ruijter (13),Niek Tijhuis(L)(Niels Lipke (L))

RECO ZVH: Mika Prins(8), Max Nieuwstad (6) (Sam van der Loo (1)), Bram Wiltenburg(2)( Timothy Scheffers), Jesse Hanemaaijer (3)(Jasper de Jong (2)), Benjamin Parkinson (12), Vincent van der Kraats (18), Richard Rademaker (L)


Comments


bottom of page