top of page

Minimale selectie para volleyballers ZVH missen aanvalskracht

Zevenhuizen, de zitvolleyballers van ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen het team van V.a.s FDS uit Sneek. In een gelijk opgaande wedstrijd konden de Zevenhuizense spelers net geen overwinning boeken en moest via de setstanden 23-25, 20-25, 14-25 en 25-18 de 3-1 overwinning aan FDS laten.


Vanwege andere verplichtingen was Jaap Mensink niet aanwezig en nam Tom Poortman als speler ook het coachen even over. Met de minimale bezetting begon ZVH met de volgende basis: Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Tom Poortman, Thomas de Vries, Hugo de Winter en Yves Nkomezi.

In de beginfase ging het gelijk op en kon ZVH een lichte voorsprong van 5-4 nemen, Daarna nam FDS meer het initiatief en wist met harde smashes, de stand in hun voordeel om te draaien en komen al snel op een 6-11 voorsprong. ZVH ging in de achtervolging en wist met een sterke service van onder andere Yves Nkomezi en de aanvallen van Thomas de Vries het gat te dichten en zelf op een 23-21 voorsprong te komen. Toch wist FDS in deze eindfase met een sterke service en blokkering de set naar zich toe te halen met 23-25.

In de tweede set kwam Thijs van den End binnen de lijnen voor Yves Nkomezi. Ook in deze set ging het gelijk op, waarbij Hugo de Winter veelvuldig kon scoren. Merijn Bruijne wist met zijn service de voorsprong in deze set naar 18-15 te brengen. Na 19-18 liep het aan Zevenhuizense kant niet en ondanks een aantal punten van Tom Poortman wist FDS door een betere blokkering deze set met 20-25 in handen te krijgen.

ZVH begon de derde set met Yves Nkomezi in het veld voor Thomas de Vries. FDS startte gelijk met een krachtig offensief en wist met hun krachtige aanval, een goede blokkering en service al snel ZVH op achterstand te brengen. Ondanks verwoede pogingen en acties van Hugo de Winter kon ZVH de kloof niet dichten en nam bij 7-13 een time-out. De opslag werd teruggehaald, maar de gasten gaven niets toe en wonnen ook deze set met 14-25.

I

n de vierde set kwam de beginopstelling voor ZVH binnen de lijnen en nu gelijke tred houden met FDS, Robert -Jelle Breunesse wist aanvallend goed te scoren en ZVH nam een kleine voorsprong. Na een sterk blok van Marijn Bruijne nam FDS een time-out bij 15-13, dit had niet voor hen het gewenste effect en de Zevenhuizense heren bleven hen bestoken met sterke aanvallen. Uiteindelijk wist ZVH deze set door de aanval van Yves Nkomezi met 25-18 winnend af te sluiten en zo de eer te redden.

De zitvolleyballers van ZVH krijgen weer rust en zullen pas op zaterdag 12 maart om 16.15 uur in eigen huis, Dorpshuis Swanla in het veld komen tegen Spaarnestad uit Haarlem.


Comments


bottom of page