top of page

Mat RECO ZVH laat Computerplan VCN spelen

Zevenhuizen, de heren van RECO ZVH speelden na drie weken rust weer een thuiswedstrijd en gelijk een beladen wedstrijd tegen Streekgenoot Computerplan VCN uit Capelle aan den IJssel in een lege Swanla sporthal. Wat een spannende strijd moest worden werd voor de Zevenhuizense heren een deceptie. Een fel spelend VCN wist via de setstanden 16-25, 20-25 en 18-25 een duidelijke 3-0 overwinning te boeken.


Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over de geblesseerde Benjamin Parkinson, een gebroken vinger. De volgende basis kwam in het veld Bram Wiltenburg, Jasper de Jong, Chris van Mullem, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats, Jochem Bloem en libero Mika Prins. Een furieus spelend VCN wist RECO onder druk te zetten en kon zowel aanvallend als blokkerend scoren. Dit noopte coach Kristian van der Wel om al snel bij 0-4 een time-out te nemen.

Dit had niet het gewenste effect en de Zevenhuizense heren konden het tij niet keren. VCN verzwakte niet en bleef met een goed blok en aanval verder uit te lopen, Bij 13-21 nam Timothy Scheffers het spelverdelen over van Bram Wiltenburg over om wat meer variatie in het aanvalspatroon te krijgen. Dit lukte helaas niet voor de Zevenhuizense heren en moest toezien dat VCN deze set met 16-25 afsloot.

In de tweede set liet RECO zich niet verrassen en in het spoor van VCN te blijven. Coach Kristian van der Wel wisslede bij 3-5 Max Nieuwstad voor Sam van der Loo, zijn eerste actie leverde een dubieuze beslissing van de hoofdscheidsrechter op. Die later door Van der Loo gelijk weer gelijk gesteld werd. RECO wist nu gelijk op te gaan met VCN en nadat Jochem Bloem de stand op 17-17 bracht nam coach Ferry van Hal zijn eerste time-out. In de eindfase bleef het lang onzeker wie de set zou binnenhalen. Maar na 20-22 zorgde VCN met zijn blokkering voor afstand en won deze set met 20-25.


RECO begon de derde set met een andere opstelling, Timothy Scheffers kwam in het veld en Sam van der Loo bleef staan. Aan Zevenhuizense kant waren de emotie hoog opgelopen en dat had toch gevolg dat er een rode kaart werd gegeven en een punt. RECO nam direct bij 1-5 een time-out en Chris van Mullem kon gelijk scoren. Toch bleef VCN leidend en werd Vincent van der Kraats gewisseld bij 2-7 voor Jeroen van Iperen. In deze fase van de wedstrijd was het erg rommelig, de huisfotograaf André Dirks gleed uit op de tribune en blesseerde zijn hand en moest opgelapt worden in het ziekenhuis. Er werd in deze fase wisselvallig gespeeld, waarbij VCN het hoofd koel hield en aan de positieve kant van de score bleef. RECO ZVH kon niet in hun spel komen en moest ook in deze set de meerdere in VCN erkennen, die deze set won met 18-25.

Voor de heren van RECO ZVH is het nu zaak om deze deceptie snel te vergeten en zich weer op te peppen op de midweekse wedstrijd op woensdagavond 24 november aanstaande om 19.30 uur in Sliedrecht tegen Sliedrecht Sport, de ploeg die op een achtste plaats staat.

Daarna zal op zaterdag 27 november om 19.30 uur in dorpshuis Swanla de wedstrijd tegen de nummer twee Draisma Dynamo plaatsvinden.


RECO ZVH: Chris van Mullem (6)(Mats Kruiswijk), Bram Wiltenburg (1)(Timothy Scheffers), Vincent van der Kraats (6)(Jeroen van Iperen (1)), Max Nieuwstad (3)(Sam van der Loo(7)), Jasper de Jong (4), Jochem Bloem (9), Mika Prins (L)

Computerplan VCN: Cain van Hal (15), Tom Feldkamp (13)(Casper Haanappel), Tom van Reeuwijk (11)(Rik Damen), Ferdy van Dijk (9), Vincent Smid (4), Robert Jansen, Rogier van Leeuwen (L)


Comments


bottom of page