top of page

Koploper wint met moeite van Scherp in Packaging ZVH

Zevenhuizen,  de heren van Scherp in Packaging ZVH speelden zaterdag in eigen huis Swanla tegen de koploper in de BetCity Eredivisie Active Living Orion. De Zevenhuizense heren lieten in deze wedstrijd zien wat zij in huis hebben en lieten Orion hard werken. Toch kon Orion met een surplus aan aanvalskracht deze wedstrijd met moeite naar zich toehalen. Via de setstanden 19-25, 22-25 en 23-25 werd het toch 3-0 van de Doetinchemmers.

 

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent coach Ronald Kooijman kon niet beschikken over spelverdeler Timothy Scheffers maar stelde de volgende basis op in het veld: Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Lennaert Hogenhout, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Tom Sonneville en libero Richard Rademaker.

In de eerste set nam Zevenhuizen gelijk het initiatief en kon met een goede service en aanvallen een lichte voorsprong opbouwen tot 11-10, daarna kon het blok van Orion de stand in hun voordeel krijgen en nam coach Kristian van der Wel een time-out. Gelijk kon Benjamin Parkinson aanvallend de serve terug halen. Bij 14-15 kwam Vincent van der Kraats voor Yvo Lunsing in het veld en kon Scherp in Packaging in de achtervolging. Zevenhuizen wist tot 19-20 bij te komen, maar na een dubbele wissel bij Orion kwamen zij aan  de serve en wist met hun service zoveel druk te zetten dat zij uitliepen naar 19-25 setwinst.

In de tweede set bleef Vincent van der Kraats binnen de lijnen staan en ook nu kon Zevenhuizen, via de blokkering van Benjamin Parkinson en Lennaert Hogenhout  het Orion lastig maken, zodanig dat de coach van Orion bij 6-2 een time-out nam. Dit had effect en Orion kwam gelijk terug. Toch wist Scherp in Packaging Orion niet verder te laten uitlopen. Na de tweede time-out bij 11-14 werd de service teruggehaald. Bij 12-16 kwam Max Nieuwstad binnen de lijnen voor Lennaert Hogenhout daarna volgde een dubbele wissel en kwam Steven Oe en Yvo Lunsing in het veld voor Tom Sonneville en Vincent van der Kraats. Ook kwam Koen Herrebout erin voor Sam van der Loo.


Dit zorgde voor een andere dimensie met Yvo Lunsing in een hoofdrol met zijn blokkering en aanval werd Orion coach gedwongen om bij 22-23 een time-out te nemen. Dit had effect en Orion kon op setpoint komen, deze werd via de service direct binnen gehaald 22-25.

Coach Kristian van der Wel liet in de derde set Steven Oei en Max Nieuwstad staan. Ook nu weer ontspon er een gelijk opgaande strijd, waarbij afgewisseld de teams een lichte voorsprong namen. Bij 13-14 kwam Sam van de Loo weer in het veld voor Koen Herrebout, Max Nieuwstad wist de

opslag terug te halen. Tot het laatste moment bleef het spannend en bij 23-24 nam Orion een time-out en deze had effect. Een snoeiharde aanval zorgde ervoor dat de set winst met 23-25 een feit werd. De Zevenhuizense heren van Scherp in Packaging  werden achter gelaten met een goed gevoel maar zonder punten. Hier had als zo vaak werd gezegd meer in gezeten. Naaste concurrent PDK Huizen wist op de valreep een punt te pakken bij Simplex SSS.

De heren van Scherp in Packaging hebben nu voorlopig rust, zij gaan in de B-poule spelen en het programma van de wedstrijd is nog niet bekend.

 

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(4)(Koen Herrebout (2)), Lennaert Hogenhout (6)(Max Nieuwstad (3)) , Tom Sonneville(1)(Steven Oei), Yvo Lunsing (10) (Vincent van der Kraats (2)), Jesse Hanemaaijer (5), Benjamin Parkinson (10), Richard Rademaker (L)

Active Living Orion, Beau Wortelboer (5)(Jannes van der Ham (3)), Sakari Makinen (9)( Luuk Hoge Bavel (4)), Alex Meijs (5)(Samuli Kaislasalo (10)), Tom Koops (6)(Stijn Held 1)), Lubos Bartunek (12)(Edson Felicissimo (6))Mats Bleeker (L)(Samuel Talbott(L))

 

 

Comments


bottom of page