top of page

Klinkende 4-0 overwinning Para-volleyballers ZVH op Volley Tilburg

Zevenhuizen, in de laatste thuiswedstrijd van de zit-volleyballers van ZVH werd het opgenomen tegen het team van Volley Tilburg. Op voorhand beloofde dit een spannende wedstrijd te worden, daar in Tilburg de Zevenhuizense zit-volleyballers de wedstrijd met 3-2 wisten te winnen, Maar zaterdag verliep het anders gedreven werd de strijd aangegaan en via sterk spel wist ZVH via de setstanden 25-15, 25-11, 25-19 en 25-9 een duidelijke overwinning boeken.

Voor deze wedstijd had aanvoerder Jaap Mensink collega zitvolleybal scheidsrechter, Marco van Tol, bereid gevonden om het team te coachen. ZVH kon slechts over zes man beschikken en daarom werd de volgende op stelling binnen de lijnen gebracht: Jaap Mensink, Tom Poortman, Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Yves Nkomezi en Thomas de Vries. De Zitters uit Zevenhuizen begonnen goed, nadat het eerste blokpunt zorgde dat de opslag aan Zevenhuizense kant kwam werd Tilburg bestookt door een sterke service en liet Marijn Bruine zien wat de opslag kon doen.

Gestaag werd de score opgevoerd, door de lastige service maar ook door een goede blokkering van onder andere Yves Nkomezi en Robert-Jelle Breunesse. Bij 19-9 nam Tilburg een time-out, maar de achterstand was te groot en met de service van Jaap Mensink werd het setpoint behaald, die door het blok van Robert-Jelle werd verzilverd 25-15.

Tilburg kon in de tweede set in de beginfase een 5-7 voorsprong nemen, maar met Tom Poortman aan de opslag was dit snel over en kwam ZVH weer voor. Bij 8-7 nam Tilburg de eerste time-out, maar de Zevenhuizense heren waren in het ritme gekomen en bleven scoren. ZVH verslapte niet en aan Tom Poortman was de eer weggelegd om de beslissende aanval uit te voeren en ZVH pakte deze set met 25-11.

In de derde set hield Tilburg langer stand tegen service en blok geweld en kon tot 10-10 dit vasthouden. Daarna wist ZVH met Thomas de Vries de score in hun voordeel te brengen. Tilburg probeerde van alles met time-outs en wissels maar ZVH bleef hun eigen spel spelen en kon met de laatste service van Marijn Bruine deze set met 25-19 binnenhalen.

De vierde set was een prooi voor Zevenhuizen, door de sterke service van Yves Nkomezi, het blok van Jaap Mensink, de aanvallen van Thomas de Vries, goed verdedigend spel van Tom Poortman en de set-up van Marijn Bruine kon ZVH een ruime voorsprong nemen, Uiteindelijk was de service van Robert-Jelle Breunesse als laatste beslissende en werd deze set met 25-9 winnend afgesloten en kon ZVH een 4-0 overwinning bijschrijven.

Voor de zit-volleyballers van ZVH staat zaterdag 14 mei de laatste wedstrijd gepland en gaan zij naar Haarlem toe om het op te nemen tegen het team van Spaarnestad, aanvang 17.00 uur. Ook deze wedstrijd kan weer spannend worden, de eerste ontmoeting in Zevenhuizen werd ook een 3-2 overwinning door de Zevenhuizense spelers behaald.