top of page

Heren ZVH 2 wint op karakter.

Zevenhuizen. Het tweede herenteam Zevenhuizen speelden zaterdag tegen de nummer vijf van de tweede divisie, het team heeft slechts drie punten voorsprong op de nummer zes ZVH 2. Hajraa het team uit Eindhoven kwam volvertrouwen naar Zevenhuizen, maar de thuisploeg wist dat er gewonnen moest worden om op gelijke hoogte met deze ploeg te komen. Via de setstanden 25-18, 19-25, 25-19 en 25-22 werd een 3-1 overwinning geboekt en wist vier punten aan hun conto toevoegen.


Trainer/coach Ronald de Rooij kon over een kleine selectie beschikken, Jens Everaart was afwezig, en stelde de volgende basis op in het veld: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Merijn Draijer, Luca van Hal,

Elwin Oskam, Kiet van der Velden en libero Kyan Merkus. De Zevenhuizense heren wisten vanaf het begin de gasten onder druk te zetten, met de service van Merijn Draijer wist ZVH een voorsprong te nemen. Na sterke aanvallen van Elwin Oskam en Luca van Hal werd de voorsprong verder opgebouwd. Bij 10-5 nam de coach van Hajraa zijn eerste time-out. ZVH bleef goed op de ingeslagen weg doorgaan en kon na een sterke aanval van Kiet van der Velden de set afsluiten met 25-18.

Hajraa wist in de tweede set beter in hun spel te komen en kon met hun aanvalskracht een voorsprong opbouwen. Bij 9-13 nam coach Ronald de Rooij zijn eerste time-out. ZVH wist nog wat terug doen, maar kon het tij niet keren en de gasten wisten deze set met 19-25 winnen.

ZVH trad in de derde set met dezelfde beginopstelling in het veld en wist door Luca van hal het eerste punt te scoren, waarna Kiet van der Velden de scoren liet oplopen. Ook nu weer bleven de Zevenhuizense heren op

de ingeslagen weg scoren. Zelfs spelverdeler Tom Sonneville wist met zijn blok te scoren. Bij 10-6 namen de gasten een time-out en kon wat terug doen. Bij 18-15 werd door ZVH een time-out genomen, dit had effect en aanvoerder Julian Perdijk wist met zijn blok punten te scoren. Ook wist ZVH met libero Kyan Merkus de verdediging op orde te houden. Met de laatste service wist Merijn Draijer deze afsluiten met 25-19.

In de vierde set waren de beide teams weer aan elkaar gewaagd en waren er beslissingen van de scheidsrechter, die discutabel waren en werd er van Zevenhuizense kant geageerd. Zodanig dat de scheidsrechter een gele kaart trok, bij 7-7. Dit had geen effect op het verloop van deze set tot 18-18 hielden de teams elkaar in evenwicht. Daarna wist Zevenhuizen, het heft in handen te nemen, met behulp van Hajraa, die onzorgvuldig serveerde. Deze set werd dan ook met 25-22 binnengesleept.

Voor de heren van ZVH 2, staat zaterdag 4 februari om 16.15 uur de volgende thuiswedstrijd op het programma, Dan spelen zij tegen Hovoc uit Horst, een ploeg die net achter ZVH 2 staat op de ranglijst.Comentários


bottom of page