top of page

Heren ZVH 2 wint na spannende strijd van Volley Tilburg

Tilburg, de Zevenhuizense heren van het tweede team moesten zaterdag al vroeg aan de bak in Tilburg en namen het op tegen Volley Tilburg en konden zich revancheren van de thuis nederlaag die was opgelopen. In een spannende strijd wist Zevenhuizen via de setstanden 27-29, 23-25, 25-15 en 15-25 een 3-1 overwinning te behalen.


Trainer/coach Ronald de Rooij met assistent Ruth van der Wel kon weer beschikken over de gehele selectie en stelde de volgende basis op binnen de lijnen: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Merijn Draijer, Bram van der Wel, Elwin Oskam, Jens Everaart en libero Kyan Merkus. Zevenhuizen keek in de beginfase tegen een lichte achterstand aan en kon pas na 13-10 met Bram van der Wel aan service meer druk uitoefenen op de verdediging van Tilburg. Dit noopte de thuisclub om bij 13-14 hun eerste time-out te nemen. De gastheren konden gelijk komen en de beide teams hielden elkaar in evenwicht. Bij 21-21 kwam Kiet van der Velden in het veld voor Jens Everaart. Langzaam kon Zevenhuizen zich beter in de wedstrijd spelen en bij 22-23 werd door Tilburg de tweede time-out genomen. Dat had effect en Zevenhuizen moest na het eerste setpoint bij 25-24 een time-out nemen. Hierna ontspon een spannende strijd en deze werd met 27-29 in het voordeel van Zevenhuizen beslist.

Met dezelfde basis opstelling begon Zevenhuizen in de tweede set voortvarend en had met Merijn Draijer aan de opslag de speler binnen de lijnen die de druk op Tilburg kon zetten en al snel keek Tilburg tegen een 1-5 achterstand aan en nam direct een time-out. Tilburg kwam wat meer in de wedstrijd en maar bleef achter de feiten aan spelen en bij 7-10 volgde de tweede time-out. Met Elwin Oskam aan de service liep Zevenhuizen verder uit naar 8-13. Bij 12-15 kwam Kiet van der Velden weer in het veld voor Jens Everaart. Tilburg kon weer wat meer doen en na een time-out van Zevenhuizen bij 17-18 en kwam bij 18-18 Jens Everaart terug aan het net voor zijn sterke blok en zijn sterke service. Ook nu weer ontspon een spannende strijd om de punten en bij het eerste setpoint (23-24) kwam Kiet van der Velden weer binnen de lijnen en een slimme bal via de blokkering wist Bram van der Wel deze set voor Zevenhuizen met 23-25 winnend afsluiten.

Tilburg nam in de derde set gelijk het initiatief en kon de verdediging van Zevenhuizen onder druk zetten al snel moest coach Ronald de Rooij actie ondernemen. Bij 6-0 bracht hij Luca van Hal binnen de lijnen voor Bram van der Wel en nam snel daarachter een time-out. Tilburg kon deze voorsprong vasthouden en bij 14-5 kwam Kiet van der Velden weer in het veld voor Jens Everaart. Tilburg bleef het heft in handen houden en kwam bij 24-10 op setpoint en Zevenhuizen kon met Luca van Hal aan de service bij komen tot 24-15 en na een time-out van Tilburg wist de thuisploeg deze set met 25-15 winnen.

In de vierde set bleef aan Zevenhuizense kant de spelers die de derde set eindigden binnen de lijnen en Zevenhuizen nam gelijk het initiatief en kon met hun service weer meer druk op Tilburg zetten. Zevenhuizen liep snel uit en bij 6-10 werd door Tilburg de eerste time-out genomen. Tilburg kon het tij niet keren en na 11-16 wist Julian Perdijk met zijn service de basis te leggen dat de score voor hen opliep naar 11-19. Tilburg probeerde van alles er werd veel gewisseld maar Zevenhuizen bleef lustig doorgaan en met de laatste service beurt van Elwin Oskam wist Zevenhuizen deze set met 15-25 te winnen.

Voor de Zevenhuizense heren staat komende zaterdag 11 maart de uitwedstrijd in Veldhoven tegen Nuvoc, de nummer laatst van de tweede divisie die in de thuiswedstrijd door Zevenhuizen met 3-1 werd gewonnen.

Comments


bottom of page