top of page

Heren ZVH 2 wint met 3-1 van Hovoc

Zevenhuizen. Zaterdag speelden de Zevenhuizense heren van het tweede wederom in Swanla en nu kwam het team van Hovoc uit Horst op bezoek. Dit team had ZVH 2 in Horst al een keer verslagen en vol vertrouwen gingen de heren van ZVH 2 de wedstrijd aan. Dit lukte ZVH 2 nu ook weer en via de setstanden 21-25, 25-15, 25-16 en 25-18 werd een 3-1 overwinning behaald.


Trainer/coach Ronald de Rooij mistte twee basisspelers, Luca van Hal en Jens Everaart waren afwezig, maar kon gelukkig hij beschikken over oudgediende Chris van Mullem. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Merijn Draijer, Bram van der Wel, Elwin Oskam, Kiet van der Velden en libero Kyan Merkus.

Vanaf het begin ontstond een gelijk opgaande strijd. In de beginfase wist Bram van der Wel en Elwin Oskam goed te scoren, maar ZVH kon het gat van één punt niet slechten en bij 19-21 wisselde coach Ronald de Rooij, Elwin Oskam voor Chris van Mullem maar Hovoc wist stand te houden en kon deze set met 21-25 binnenslepen.

Zevenhuizen begon de tweede set met Chris van Mullem in de basis en wist met zijn ervaring de score op te laten lopen en bij 9-5 nam Hovoc een eerste time-out. Dit had voor Hovoc niet het gewenste effect en ZVH bleef op de ingeslagen weg doorgaan. Verdedigend wist libero Kyan Merkus veelvuldig de aanvallen van de gasten van de grond te houden en kon Tom Sonneville zijn aanvallers goed bedienen. De Zevenhuizense heren bleven uitlopen en met Julian Perdijk aan de opslag wist ZVH uiteindelijk deze set met 25-15 afgesloten.

Met dezelfde opstelling trad ZVH 2 aan in de derde set. Vanaf het begin namen de Zevenhuizense heren het initiatief en zorgde voor een voorsprong, die door de sterke aanvallen van Kiet van deer Velden en Merijn Draijer langzaam werd opgevoerd. Bij 10o-5 nam Hovoc hun eerste time-out. Dit hielp niet en zelfs na een sterke aanval van Tom Sonneville werd bij 14-6 de tweede time-out aangevraagd. Dit hielp niet een ZVH bleef doorgaan, bij 21-14 nam Elwin Oskam de positie van Kiet van der Velden over. De score bleef in het voordeel van ZVH verlopen en met de service van Merijn Draijer kon ZVH deze set met 25-16 winnen.


I n de vierde set bleef het scoreverloop gelijk opgaan tot 6-6, daarna wist Chris van Mullem met zijn aanvallen nen blokkering de score naar 13-7 brengen. ZVH bleef doorgaan en met een sterke middenaanval van Julian Perdijk en de aanvallen van Elwin Oskam liep ZVH verder uit. De Zevenhuizense heren wisten deze set verder uit te spelen met 25-18 als eindstand.

Voor de Zevenhuizense heren staat voorlopig de volgende drie wedstrijden, die uit gespeeld moet worden. De eerste uitwedstrijd is op zaterdag 11 februari tegen de nummer twee van de ranglijst Umoya/Jokers VC in Maastricht. De aanvang van deze wedstrijd is om 18.00 uur.Comments


bottom of page