top of page

Heren ZVH 2 winnen hun debuut wedstrijd in tweede divisie

Zevenhuizen, voor de heren van het tweede ZVH-team was zaterdag 17 september 2022 hun debuut in de tweede divisie met een wedstrijd in eigen hal tegen het Brabantse Hands Up uit Berlicum. Dit ervaren team met behoorlijk wat lengte ten opzichte van de jeugdige spelers van ZVH, liet hun kracht zien. Toch wisten de Zevenhuizense heren deze opponent via de setstanden 24-26, 25-21, 23-25, 25-21 en 15-8 in vijfsetter te overwinnen en zo de eerste punten binnen te slepen.

Trainer/coach Ronald de Rooij en assistent Ruth van der Wel stelde de volgende basis in het veld: Elwin Oskam, Tom Sonneville, Julian Perdijk, Luca van Hal, Merijn Draijer, Kiet van der Velden en libero Kyan Merkus.

De Zevenhuizense heren begonnen wat onwennig aan de eerste set en kwamen na wat sterke blokkeringen en aanvallen van Hands Up op achterstand. Coach Ronald de Rooij nam bij 3-8 een time-out en wist zijn team de goede weg te wijzen. Langzaam maar zeker wist ZVH punten te scoren en dichterbij te komen. Na 10-12 wist ZVH met Merijn Draijer aan de servicelijn de achterstand weg te werken in combinatie met sterke aanval en blokkering van Julian Perdijk en Luca van Hal en werd de opslagbeurt na 16-13 overgegeven. Met de service van Kiet van der Velden bleef ZVH op voorsprong en met sterk aanvalsspel van Elwin Oskam wist ZVH op setpoint (24-20) komen. Hierna tapte Hands up uit een ander vaatje en kon de achterstand wegwerken en uiteindelijk deze set met 24-26 winnend afsluiten.

In de tweede set nam Jesse Hanemaaijer de functie van Merijn Draijer over en wist met zijn blokkering punten te scoren.

Ook nu liep ZVH achter de feiten aan en kon pas na 12-12 het heft in handen nemen. Aanvallend wisten Luca van Hal en Elwin Oskam na goed in stelling gebracht te zijn door spelverdeler Tom Sonneville. In deze set bleef ZVH voor op Hands up, en wisten de lange rally’s positief te beëindigen. Toch kwamen de gasten uit Brabant nog dichtbij, maar op het eind wist ZVH deze set met 25-21 binnen te halen.

Ook in de derde set ging het er hard aan toe, Hands up wist een voorsprong te nemen en bij een lange rally dook Tom Sonneville naar een bal en kwam ongelukkig met zijn hoofd tegen de muur en viel uit. Bij 4-8 nam Jens Everaart het spelverdelen over van Tom Sonneville, deze werd na de set naar de HAP gebracht om nagekeken te worden. Met een andere spelverdeler in het veld, moest ZVH even wennen aan de set-ups die afgeleverd werden. Toch ontspon er een spannende strijd, waarbij ZVH lang in het voordeel was.

Na 16-15 wisten de Brabanders meer in hun eigen spel te komen en wisten daardoor een kleine voorsprong te nemen. In de eindfase wist Julian Perdijk met zijn aanval en blok het gat kleiner te maken. Elwin Oskam kon met zijn smash de tegenstander in een time-out bij 23-24 laten vluchten. Deze was voor Hands up goed besteed en zij konden deze set met 23-25 winnen.

Coach Ronald de Rooij bracht in de vierde set Bram van der Wel binnen de lijnen voor Luca van Hal. Vanaf het begin wist ZVH de gasten onder druk te zetten en kon een voorsprong opbouwen, met de service van Jesse Hanemaaijer en zijn blokkering vielen de punten de goede kant op. ZVH wist met aan de basis een sterk spelende libero Kyan Merkus de aanval optimaal te benutten. De laatste aanval kwam van Jens Everaart en ZVH nam met 25-21 deze set in hun bezit.

De beslissende vijfde set werd een duidelijke overwinning voor ZVH, Bram van der Wel wist net als in de vierde set een veelvoud aan punten te scoren. Bij 8-2 in het voordeel van ZVH werd van kant gewisseld en de Zevenhuizense heren verslapte niet en bleef druk uitoefenen. Met een sterke blokkering van Jesse Hanemaaijer nam ZVH deze beslissende set met 15-8 in hun bezit.

Voor het tweede herenteam van ZVH staat de volgende competitiewedstrijd in de tweede divisie op zaterdag 8 oktober a.s. op de agenda. Dan spelen de heren weer thuis in Swanla, dan om 16.15 uur tegen het team van AZ-Home/De Burgst Breda. Wellicht kan coach Ronald de Rooij weer beschikken over spelverdeler Tom Sonneville, die na controle weer naar huis kon en zoals het er nu uitziet geen ernstige gevolgen van de botsing met de muur over zal houden.