top of page

Heren ZVH 2 strijdend ten onder tegen De Burgt-Breda

Zevenhuizen, het tweede Herenteam van ZVH speelde zaterdag 8 oktober 2022 hun tweede competitiewedstrijd. Na sterke 3-2 overwinning in de eerste wedstrijd waren de verwachtingen hoog. Tegen het team van AZ-Home/De Burgt Breda ging ZVH vol vertrouwen in, maar kregen dit ervaren team het heel moeilijk. Deze spannende wedstrijd werd door Breda via de setstanden 22-25, 25-27, 25-20 en 19-25 met 1-3 gewonnen.


Trainer/coach Ronald de Rooij en assistent Ruth van der Wel stelde de volgende basis in het veld: Elwin Oskam, Tom Sonneville, Julian Perdijk, Luca van Hal, Jesse Hanemaaijer, Kiet van der Velden en libero Kyan Merkus.


De Zevenhuizense heren begonnen voortvarend aan de eerste set en wisten een 7-3 voorsprong op te bouwen. Toch kon Breda na 11-10 het heft meer in handen krijgen. Toch bleef ZVH strijden en kon het gat tot 20-21 verkleinen, daarna wist Breda met hun harde aanvallen deze set met 22-25 winnend afsluiten.

In de tweede set waren de beide teams aan elkaar gewaagd, vanaf het begin was het onduidelijk wie deze set zou winnen. Pas bij 25-25 na een time-out van Breda konden de gasten de beslissende fase ingaan en met 25-27 de set afsluiten.

ZVH wist zich ion de derde set op te richten en kon met tactische aanvallen en meer servicedruk de verdediging van Breda onder druk zetten. Bij 9-5 moest, Breda een time-out nemen. Dit hielp niet een ZVH bleef scoren, bij 13-11 nam coach Ronald de Rooij een time-out om zijn team weer in het gareel te brengen en dat had effect. Door gevarieerd aanvalsspel wist ZVH deze set met 25-20 binnen te slepen.


De vierde set moest gewonnen worden door ZVH om punten te scoren, maar Breda liet dat niet toe en gedecideerd werd deze set met 19-25 gewonnen.

Voor de Zevenhuizense heren van ZVH 2 staat komende zaterdag een uitwedstrijd op het programma om 16.30 uur spelen de heren in Eindhoven tegen Hajraa. Dit team staat Zevenhuizen met een gelijk aantal punten op de ranglijst, zodat er mogelijk punten gescoord kan worden.Comments


bottom of page