top of page

Heren ZVH 2 pakken punten bij koploper Polaris

Helmond, de talenten van Zevenhuizen heren 2 team speelden zaterdag in Helmond tegen de koploper van de tweede divisie VC Polaris. In een bijzonder aantrekkelijke en spannende wedstrijd wist Zevenhuizen toch punten te scoren. VC Polaris wist met moeite via de setstanden 25-21, 22-25, 25-21, 30-32 en 15-9 een 3-2 overwinning te behalen.


Trainer/coach Ronald de Rooij kon niet beschikken over de geblesseerde Bram van der Wel, maar wel over Mees Sengers. De volgende spelers kwamen binnen de lijnen: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Kiet van der Velden, Merijn Draijer, Luca van Hal, Elwin Oskam en libero Kyan Merkus. De Zevenhuizense heren wisten in de eerste set met Tom Sonneville aan de opslag een 10-7 achterstand

om te buigen naar een 11-12 voorsprong. Deze konden de Zevenhuizense heren volhouden tot 18-18 na een time-out van Ronald de Rooij werd weer een punt voorgekomen. Bij 22-20 werd een time-out genomen en kwamen Mees Sengers en Jens Everaart binnen de lijnen voor Tom Sonneville en Kiet van der Velden. Helaas kon ZVH deze set niet naar zich toe halen en Polaris nam met 25-21 deze set in hun bezit.

In de tweede set ging Zevenhuizen door en kon via de serve van Julian Perdijk uitlopen naar 5-8, toch kon Polaris terugkomen tot 13-13 en er ontstond een spannend gevecht om de punten. Na een wissel bij 16-19 bij Polaris wisten zij terug te komen tot 19-19. De time-out van Ronald de Rooij had effect en ZVH wist weer voor te komen, deze werd niet uit handen gegeven. Bij 19-22 kwam Jens Everaart in het veld voor Kiet van der Velden om de blokkering van ZVH te versterken. Bij set point 22-24 kwam Mees Sengers in het veld voor Tom Sonneville en kon Zevenhuizen deze met 22-25 binnen te slepen.

In de derde set herstelde Polaris zich en nam snel een grote voorsprong bij 10-5 kwam Jens Everaart in het veld voor Kiet van de Velden. Zevenhuizen wist tot 16-14 dichtbij te komen en bij 17-15 nam Mees Sengers de positie van Merijn Draijer over. In de eindfase wist ZVH nog wel punten pakken, maar dat was niet voldoende en Polaris won de set met 25-21.


ZVH liet in de vierde set het team staan die de derde set beëindigde. Deze set ging volledig gelijk op, waarbij op het einde Polaris drie matchpoint wist te bemachtigen. Deze werden door Zevenhuizen op een sterke manier tenietgedaan en met de laatste service van Jens Everaart kon Zevenhuizen de set met 30-32 binnenslepen.

In de beslissende vijfde set begon ZVH goed en kwam voor met 0-5, de time-out van Polaris zorgde ervoor dat zij weer in hun ritme kwamen en bij 6-6 nam coach Ronald de Rooij een time-out. Na een dubieuze beslissing van de scheidsrechter werd er bij 8-7 van kant gewisseld. Hierna zette Polaris meer druk op ZVH en een aangevraagde wissel, die wel werd aangegeven door de tweede scheidsrechter werd niet door de eerste gehonoreerd. Hierdoor ontstond er wat chaos en kon Polaris daar dankbaar gebruik van ,maken en deze set met 15-9 winnen.

Mede door de binnen gehaalde punten blijft ZVH op een vierde plaats in de tweede divisie staan. Voor vrijdag 2 december staat er een wedstrijd voor de beker op het programma. Om 19.30 uur spelen de ZVH-heren in Delft tegen het tweede team van Punch.

Zaterdag 10 december staat weer een normale competitiewedstrijd in de agenda en wordt deze in Sporthal Swanla gespeeld, met als tegenstander Volley2B uit Bergschenhoek. Aanvang wedstrijd is om 16.15 uur.

bottom of page