top of page

Heren ZVH 2 onderuit in bekerwedstrijd tegen Punch

Delft, op vrijdagavond speelden de heren van het tweede team in Delft tegen Punch 2 voor de beker. In een bekerwedstrijd waarbij de tegenstander in een lagere klasse speelt, is het altijd lastig. De gastheren waren optimaal gemotiveerd om Zevenhuizen te overwinnen en dit lukten hen. Via de setstanden 23-25, 25-20, 25-19 en 25-21 werd een 3-1 winst geboekt en verlieten de Zevenhuizense heren daarmee de bekercompetitie.

Trainer/coach Ronald de Rooij kon nog steeds niet beschikken over de geblesseerde Bram van der Wel, maar had geen vervanger mee. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Kiet van der Velden, Merijn Draijer, Luca van Hal, Elwin Oskam en libero Kyan Merkus.

De Zevenhuizense heren wisten in de eerste set een lichte voorsprong te nemen, die Punch toch weer wist weg te werken en bij 19-19 nam ZVH haar eerste time-out. Punch wist met 21-19 voor te komen maar op deze stand wisselde coach Ronald de Rooij, Jens Everaart voor Kiet van der Velden en dit bleek een gouden wissel te zijn. Jens Everaart wist voor ZVH voldoende punten te scoren om deze set met 23-25 binnen te halen.

ZVH begon met de eindopstelling van de eerste set, de tweede set. Nadat Punch bij 0-4 een time-out nam, wist hun coach, een oude bekende van Zevenhuizen, Rodin Merx zijn team weer op het juiste pad te brengen. Dit zorgde ervoor dat Punch op 10-7 voor kwam en ZVH een time-out moest nemen.

De Zevenhuizense heren wisten deze achterstand weg te werken en bij 13-13 op gelijke hoogte te komen. Daarna wist Punch weer uit te lopen en kon ZVH niet meer bijkomen. Bij 19-16 kwam Kiet van der Velden voor Luca van Hal binnen de lijnen. Punch bleef goed blokkeren en wist een goede verdediging neer te zetten, die ZVH niet kon verschalken. Met 25-20 wist Punch deze set te winnen.

In de derde set kwam de samenstelling van de eerste set in het veld, maar ook deze opstelling was niet opgewassen tegen het servicegeweld van Punch. Ook in deze set liep ZVH achter de feiten aan en kon Punch deze set met 25-19 winnen.

Ook in de vierde set, probeerde ZVH alles, maar konden geen vuist maken en moest lijdzaam toezien, dat Punch deze set met 25-21 won. Ondanks de verwoede aanmoedigingen van het meegereisde supporters.

De Zevenhuizense heren moeten deze wedstrijd snel vergeten en zich weer gaan opmaken voor de volgende competitiewedstrijd. Deze wedstrijd is in eigen huis Swanla om 16.15 uur met als tegenstander Volley2B heren 1 uit Bergschenhoek.

Dit team staat met één wedstrijd meer gespeeld op de vijfde plaats net achter ZVH.

Comentários


bottom of page