top of page

Heren ZVH 2 mist voldoende aanvalskracht tegen Volley Tilburg

Zevenhuizen, de heren van het tweede team van Zevenhuizen speelden zaterdag in eigen huis Swanla tegen de nummer acht van de tweede divisie, het tweede team van Volley Tilburg uit Tilburg. Wat vooraf gedacht werd, dat het een moeilijke en zware wedstrijd zou worden, werd bewaarheid. Volley Tilburg was op volle oorlogssterkte en had veel power Hitters binnen de gelederen. Via de setstanden 17-25, 20-25, 22-25 en 25-20 werd een 3-1 overwinning behaald.


Trainer/coach Ronald de Rooij kon nog steeds niet beschikken over de geblesseerde Bram van der Wel. De volgende basis kwam in het veld: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Merijn Draijer, Luca van Hal, Elwin Oskam, Jens Everaart en libero Kyan Merkus. Vanaf het begin liet Volley Tilburg zien

waarvoor zij waren gekomen en bracht hun aanvallers goed in stelling, waardoor de stand al snel uitliep naar een 1-6 voorsprong voor de Tilburgers. Coach Ronald de Rooij nam gelijk een time-out, dit had niet direct effect. Toch kon Zevenhuizen sporadisch punten scoren. Bij 8-17 volgde de tweede time-out en daar konden zij de opslag terug halen. Bij 9-18 werd er aan ZVH kant gewisseld en kwam Kiet van der Velden in het veld voor Jens Everaart. De gastheren wisten nu meer punten te scoren en bij 16-22 nam volley coach een time-out om de opmars van ZVH te stoppen. Dit lukte en met 17-25 werd deze set binnen gehaald.

Zevenhuizen begon de tweede set met de opstelling die de eerste afsloot, Ook nu was Volley oppermachtig en keek Zevenhuizen constant tegen een achterstand aan. Maar bleef vechten om de punten en zorgde dat het gat kleiner werd en bij 6-8 nam Volley hun eerste time-out. De Zevenhuizense opmars zorgde ervoor dat zij zelfs bij 11-10 voorkwamen en Tilburg gelijk ging wisselen. Dat had effect en Tilburg liep weer uit. Bij 15-19 nam ZVH een time-out om het scoreverloop te stuiten. Zevenhuizen kwam terug tot twee punten verschil en bij 18-20

volgde de tweede time-out van Tilburg. Deze vervolgde hun opmars en bij 19-24 kwam Bram van der Wel binnen de lijnen voor Luca van Hal, dit leverde nog een punt op, maar Volley Tilburg wist deze set met 20-25 winnend af te sluiten.

De Zevenhuizense heren begonnen de derde set voortvarend en nam gelijk een kleine voorsprong en konden een gelijk opgaande strijd, waarbij de beide teams elkaar niets toegaven. Volley kon in de eindfase de punten scoren en bij 18-21 moest coach Ronald de Rooij een time-out nemen om het scoreverloop te veranderen. Dit lukte niet helemaal en Tilburg wist ook deze set binnen te halen nu met een 22-25 eindstand.

In de vierde set kwam Jens Everaart weer binnen de lijnen voor Kiet van der Velden. Ook in deze set wisten de heren van Zevenhuizen weer goed te scoren en zorgde dat het een spannende strijd werd. Volley Tilburg bleef hard aanvallen en bij 8-10 nam ZVH een time-out om het scoreverloop een andere kant op te laten gaan. Bij 11-13 kwam Kiet van der Velden weer in het veld voor Jens Everaart. Langzaam wist ZVH terug in de wedstrijd te komen en bij 14-14 nam Volley Tilburg een time-out. Er ontspon een gelijk opgaand gevecht, waarbij Zevenhuizen telkens een lichte voorsprong kon nemen. Bij 20-19 kwam Bram van der Wel voor Luca van Hal in het veld. Zevenhuizen wist nu het gat groter te laten worden en uiteindelijk wisten de Zevenhuizense heren deze set met 25-20 binnen te halen.

Ondanks dit verlies blijven de heren van ZVH op een vijfde plaats staan. Voor volgende week staat weer een uitwedstrijd op het programma. Dan spelen zij in Breda tegen het team van AZ-Home/De Burgst Breda. Deze wedstrijd tegen de nummer twee van de tweede divisie begint daar om 17.15 uur.Comments


bottom of page