top of page

Heren ZVH 2 laten zich niet verrassen door hekkensluiter

Zevenhuizen, de Zevenhuizense heren van het tweede team kregen zaterdag de hekkensluiter van de tweede divisie op bezoek. Het team uit Zevenhoven, Nuvoc staat op de laatste plaats en aan ZVH de opdracht om dit team niet te onderschatten. Via de setstanden 19-25, 25-22, 25-23 en 25-16 werd een mooie 3-1 overwinning behaald.

Trainer/coach Ronald de Rooij kon niet beschikken over Jens Everaart, maar had wel de beschikking over Yannick Verberne. De volgende basis werd het veld ingestuurd: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Kiet van der Velden, Merijn Draijer, Luca van Hal, Bram van der Wel en libero Kyan Merkus. De Zevenhuizense heren kregen gelijk vanaf het begin een furieus spelend Nuvoc tegenover zich. Zij wisten met hun sterke aanvallen ZVH onder druk te zetten en de gastheren moesten alle zeilen bijzetten. Zelfs spelverdeler Tom Sonneville moest zijn aanvallende en blokkerende kunsten vertonen. Sporadisch wist ZVH aanvallend er doorheen te komen, met Kiet van der Velden en Bram van der Wel werd er gescoord. Bij 10-15 nam coach Ronald de Rooij zijn eerste time-out, dit had niet het gewenste effect, de achterstand op Nuvoc bleef vier punten. Bij 15-20

kwam Yannick Verberne voor Kiet van der Velden in het veld, wist wel gelijk te scoren maar kon niet het gat verkleinen. Bij 16-22 kwam Elwin Oskam voor Bram van der Wel binnen de lijnen. Nuvoc bleef door gaan en liet zich niet van de wijs brengen. Uiteindelijk nam Nuvoc deze set met 19-25 in hun bezit.

Nuvoc gesterkt door de eerste set winst, ging door op de ingeslagen weg en zorgde in de tweede set ervoor dat ZVH weer snel tegen een achterstand aan keek. Mede door onnodige fouten aan Zevenhuizense zijde, moest coach Ronald de Rooij bij 1-6 zijn spelers weer op het juiste spoor zetten.

Bij 2-7 kwam Yannick Verberne weer binnen de lijnen en hiermee kwam wat meer lengte en aanvalskracht erin. Langzaam maar zeker kroop ZVH dichterbij en kon met een sterke servicebeurt bij 11-11 op gelijke hoogte komen. Hierna wist Merijn Draijer met zijn opslag de stand in het voordeel van ZVH te brengen. Bij 14-12 nam Nuvoc hun eerste time-out. Dit had geen effect op de Zevenhuizense inzet, die verder uitliep. Bij 21-19 kwam Elwin Oskam in het veld voor Bram van der Wel, in deze fase wist Nuvoc toch punten te scoren en akelig dichtbij te komen. Bij 21-20 werd door ZVH een time-out genomen en direct kon Elwin Oskam met zijn aanval scoren. Op het eind wist Luca van Hal de beslissende aanval in te zetten en deze set met 25-22 te beslissen.

In de derde set bleef de opstelling van ZVH die de tweede set eindigde staan. De beide teams hielden elkaar in deze set lang in evenwicht, waarbij ZVH met hun service de druk op Nuvoc wist te leggen. Toch bleef het spannend Nuvoc kwam weer terug in het spel en kon zelfs voorkomen bij 17-20 nam ZVH een time-out. Dit had tot resultaat dat er gescoord werd en in de eindfase kon Elwin Oskam met zijn aanvallen de stand in ZVH voordeel te brengen en deze set met 25-23 winnen.

In de vierde set nam ZVH het heft in handen en wist met de sterk aanvallende Luca van Hal al snel een 5-1 voorsprong te nemen. Nuvoc probeerde met een time-out weer in de wedstrijd te komen, maar Zevenhuizen bleef met meer servicedruk het gat vergroten en bij 13-4 nam Nuvoc zijn laatste time-out. Maar aanvallend wist aanvoerder Julian Perdijk ook te scoren en libero Kyan Merkus wist met zijn verdediging menige bal van de vloer te houden. Uiteindelijk werd deze set met 25-16 winnend afgesloten.

Met deze winst wist ZVH 2 in de tweede divisie op een vierde plaats te komen. Voor zaterdag 26 november gaan de Zevenhuizense talenten naar Tilburg om het om 19.00 uur op te nemen tegen VC Polaris. Deze ploeg staat nu aan kop van de tweede divisie en dit zal voor ZVH een grote uitdaging worden.