top of page

Heren ZVH 2 kan het goede spel niet belonen.

Breda, het tweede herenteam Zevenhuizen speelden zaterdag tegen de nummer twee van de tweede divisie De Burght-Breda in Breda. De Zevenhuizense heren begonnen volvertrouwen aan de wedstrijd maar kregen gelijk te zien, waarom dit team titelkandidaat was. Via de setstanden 25-20, 25-21, 25-19 en 25-21 werd een 4-0 winst behaald voor de Bredase ploeg.


Trainer/coach Ronald de Rooij kon nu over een volledige selectie beschikken en stelde de volgende basis op in het veld: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Merijn Draijer, Luca van Hal, Elwin Oskam, Kiet van der Velden en libero Kyan Merkus. Zevenhuizen wist in de eerste set de gastheren tot 11-11 goed bijhouden en kon zelfs nog een 11-13 voorsprong nemen. Deze was van korte duur, na een vloed van sterke aanvallen nam De Burght het initiatief over en nam coach Ronald de Rooij bij 15-13 zijn eerste time-out. ZVH bleef in het spoor van Breda en kon het gat klein houden. Bij 21-19 kwam Jens Everaart binnen de lijnen voor Kiet van der Velden er werd nog gescoord, maar Breda was in deze fase sterk en met 25-20 werd deze set afgesloten.

Zevenhuizen startte weer met dezelfde opstelling in de tweede set en kreeg gelijk een sterk serverend De Burght tegenover zich, die de Zevenhuizense verdediging danig op de proef stelde. De gastheren bleven de gasten bestoken met een moeilijke service, bij 21-13 kwam Bram van der Wel in het veld voor Elwin Oskam. Zevenhuizen kon nog wat terugkomen, maar niet genoeg om echte gevaar te zijn voor Breda. Met 25-21 werd deze set door de thuisclub binnengehaald.


In de derde set kwam Jens Everaart weer binnen de lijnen, ook nu kon in het begin Zevenhuizen de gastheren bijhouden tot 6-6. Bij 9-6 kwam Kiet van der Velden weer in het veld voor Jens Everaart. Zevenhuizen wist door servicedruk punten te scoren, Merijn Draijer met twee aces en Tom Sonneville en Luca van Hal beide eénmaal. Langzaam kon Zevenhuizen beter tegenstand geven en kon tot 16-15 bijkomen. Daarna zorgde Breda voor een eindsprint met een passer loper in hun midden, die niet af te stoten was, en sloot deze set met 25-19 af.

De vierde set verliep net als de vorige sets, Zevenhuizen hield het tot halverwege bij, met veel lange rally’s waarbij de verdediging van Breda optimaal was. Zevenhuizen kon niet een beslissende eindsprint inzetten, die in de thuiswedstrijd wel kon gebeuren en met 25-21 was ook deze set een prooi van de Burght-Breda.

Voor het tweede herenteam van Zevenhuizen staat zaterdag 28 januari om 16.15 uur ook een thuiswedstrijd in Swanla op het programma en dan spelen zij tegen het team uit Eindhoven, Hajraa. Dit team wisten de Zevenhuizense heren in Eindhoven met 3-1 te verslaan. Dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Het thuispubliek kan de heren helpen.

Comments


bottom of page