top of page

Heren ZVH 2 kan geen vuist maken bij Volley2B

Bergschenhoek, het tweede team van Zevenhuizen speelde zaterdag tegen de nummer vier van de tweede divisie, het team van Volley2B. In de vorige ontmoeting wist Volley2B met 3-1 te winnen. Voor Zevenhuizen zaak om zich te revancheren. Helaas lieten de gastheren dat niet toe en via de setstanden 25-17, 26-24, 25-20 en 25-18 werd de volle winst binnengehaald.


In deze wedstrijd kon coach Ronald de Rooij niet beschikken over Elwin Oskam en stelde de volgende basis binnen de lijnen op: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Merijn Draijer, Kiet van der Velden, Bram van der Wel, Luca van Hal en libero Kyan Merkus.


De heren van Zevenhuizen 2 begonnen matig aan de wedstrijd, net alsof de spelers nog niet wakker waren. Dit zorgde ervoor dat de aanvallen niet uit de verf kwam en er geen power in zat. Door de snelle achterstand moest coach Ronald de Rooij bij 8-3 zijn eerste time-out nemen. Dit had niet het gewenste effect en bij 19-10 kwam Jens Everaart in het veld voor Kiet van der Velden. Bij 20-10 nam Zevenhuizen de tweede time-out en werden spelers boos toegesproken en hiermee kwam er een beetje meer vuur in het spel. Dit kon niet verhelpen dat de thuisploeg deze set met 25-17 winnend afsloot.

In de tweede set wist Zevenhuizen meer het initiatief te nemen en ontstond er een gelijk opgaande strijd en kon Zevenhuizen zelfs een lichte voorsprong nemen, Bij 16-18 nam Volley2B een time-out en dit zorgde mede ervoor dat zij weer in de wedstrijd kwamen en bij 20-20 gelijk stonden. Tot 24-24 kon er nog van alles gebeuren, maar Zevenhuizen had niet de kracht om het af te maken en moesten toezien dat de gastheren ook deze set won, nu met 26-24

Zevenhuizen had het lastig in de derde set om de concentratie en focus goed vast te houden. Tot 17-17 weet Zevenhuizen gelijk op te gaan met Volley2B, daarna neem de thuisclub weer afstand en kunnen zij met 25-20 deze set winnen.

Volley2B wist de vierde set net als de derde set naar hun hand te zetten en was deze set een kopie van de derde set. Ook nu weer was de hechte blokkering van Volley2B een schier onneembare vesting en ging ook deze set over naar de thuisclub nu met 25-19.

Ondanks dit verlies wisten de Zevenhuizense heren zich te handhaven in de tweede divisie, nu op plaats zeven. De volgende wedstrijd is in eigen huis tegen het team van Tupos uit Baarlo, de nummer elf van de tweede divisie. Om 16.15 uur kunt de mannen komen aanmoedigen.

Comments


bottom of page