top of page

Heren ZVH 2 geeft winst uit handen tegen Volley2B

Zevenhuizen, zaterdag speelden de heren van het tweede team in Swanla tegen het team uit Bergschenhoek, Volley2B, de ploeg die net achter ZVH staat. Na een spannende strijd wisten de gasten een 3-1 overwinning te boeken via de setstanden 25-20, 21-25, 26-28 en 19-25. En stegen daardoor een aantal plaatsen.


Trainer/coach Ronald de Rooij kon nog steeds niet beschikken over de geblesseerde Bram van der Wel, maar had Rodin Merx als reserve op de bank. Zevenhuizen begon met de volgende basis in het veld: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Merijn Draijer, Luca van Hal, Elwin Oskam, Jens Everaart en libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen nam in de eerste set gelijk het initiatief en wist met hun service druk op Volley2B te zetten. Ook aanvallend kwam ZVH goed door en liepen uit naar een 8-5 voorsprong. Toch wisten de gasten zich te herpakken en lieten zien wat voor aanvalskracht zij hadden, Langzaam maar gestaag wisten zij met een sterke service en blokkering langszij komen en bij 11-11 was de stand gelijk gebracht. Hierop ging Volley2B door namen een lichte voorsprong. Julian Perdijk wist met zijn aanval het gat kleiner maken en met de service van Jens Everaart bracht de stand op 15-15. Er ontstond een spannende eindstrijd, waarbij Elwin Oskam ook punten wist binnen te halen. Bij 20-17 nam coach Volley2B zijn eerste time-out, dit hielp niet Julian Perdijk bleef sterk serveren. Uiteindelijk wist Luca van Hal de beslissende aanval te scoren, 25-20.

In de tweede set wist ZVH goed te beginnen, maar na de kleine voorsprong van 4-2 begonnen de gasten beter te draaien en wist nu aanvallend sterk te scoren. Bij 5-9 nam coach Ronald de Rooij zijn eerste time-out, maar kon niet voorkomen dat de gasten uitliepen. Er werd alles geprobeerd en bij 13-19 kwam Kiet van de Velden in het veld voor Jens Everaart, spelverdeler Tom Sonneville kon een tactische bal scoren. Maar daarna pakt Volley2B de draad weer op en werd bij 14-20 de tweede time-out genomen door ZVH. Ondanks het sterke verdedigen van libero Kyan Merkus kwam ZVH niet in hun spel en moest lijdzaam toezien dat deze set met 21-25 in handen van de gasten kwam.

ZVH begon de derde set met de opstelling die de tweede set eindigde. Ook nu weer kon Zevenhuizen in het begin het initiatief nemen, waarbij Merijn Draijer direct zorgde dat de opslag aan Zevenhuizense kant kwam. ZVH bleef de druk op de gasten leggen en had in Kiet van der Velden een sterke aanvaller, bij 12-7 nam coach Ruud van Houwelingen van Volley2B zijn eerste time-out. Dit had effect en de gasten kwam meer in hun spel en kon nu meer druk op ZVH zetten. Bij 14-12 moest coach Ronald de Rooij zijn eerste time-out nemen, Elwin Oskam zorgde daarna dat de opslag weer bij ZVH kwam, Er begon een gelijk opgaande strijd, waarbij ZVH ;licht voorkwam, maar de aanvallen en blokkering van Volley2B zorgde voor punten. Bij 22-18 voerde ZVH een dubbele wissel uit, in het veld kwamen Rodin Merx en Jens Everaart voor Tom Sonneville en Kiet van der Velden. In die eindfase kreeg Zevenhuizen twee setpoints, die zij niet konden verzilveren en bij 25-25 werd de dubbele wissel teruggedraaid. Hierna kreeg Volley2B ook weer setpoints en de tweede werd door hen verzilverd en deze set werd met 26-28 afgesloten.

In de vierde set nam Volley2B het heft in handen en zorgde dat zij snel voorkwamen en noopte coach Ronald de Rooij om bij 3-7 gelijk een time-out te nemen, Dit het direct het effect dat de service teruggehaald werd, ZVH kreeg hulp van de gasten, die met hun aanvallen de mist in gingen, maar kon tot de opmars van ZVH tegenhouden. Bij 8-12 kwam Rodin Merx voor Luca van Hal binnen de lijnen. Volley2B bleef in hun spel en voor voldoende druk op ZVH uiteindelijk wist Volley2B deze set met 19-25 te winnen,

Het tweede herenteam, zakt door dit verlies een plaats op de ranglijst en staan nu op zeven. Voor aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma en dan gaan de heren naar Limburg toe om het op te nemen tegen de nummer elf Tupos in Baarlo. De aanvang van deze wedstrijd is om 17.30 uur.

Comments


bottom of page