top of page

Heren ZVH 2 boekt wederom een 3-1 winst tegen Nuvoc

Veldhoven, het tweede team van Zevenhuizen speelde zaterdag in Veldhoven tegen het team van Nuvoc. Daar wisten zij hun goede spel van de laatste tijd te vervolgen en konden via de setstanden 15-25, 19-25, 27-25 en 17-25 een 3-1 overwinning mee naar huis nemen.

In deze wedstrijd was Ruth van der Wel de coach en had een complete selectie tot haar beschikking en stelde de volgende basis op in het veld: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Merijn Draijer, Kiet van der Velden, Elwin Oskam, Luca van Hal en libero Kyan Merkus. Zevenhuizen wist direct het initiatief te nemen en kon door sterk spel een voorsprong nemen en deze werd niet meer uit handen genomen. Door de spelers van Zevenhuizen werd afwisselend hard en tactisch aangevallen, waardoor de tegenstander weinig grip had op deze aanvallen. Coach Ruth van der Wel liet alle spelers spelen en wisselde regelmatig, Zo kwamen Jens Everaart en Bram van der Wel ook aan hun speelminuten. Zevenhuizen kon deze set met 15-25 winnend afsluiten.

In de tweede set gingen de Zevenhuizense heren door op de ingeslagen weg en konden weer tactisch spelend de punten scoren en wonnen ook deze set en nu met 19-25.

Zevenhuizen speelde in derde set slordiger en kon minder snel scoren. Toch wisten ze de achterstand knap weg te werken en wisten zelfs nog een setpoint te scoren. Deze kon niet verzilverd worden en Zevenhuizen moest toezien dat de thuisploeg deze set met 27-25 kon winnen.

In de vierde set herstelden de Zevenhuizense spelers zich en konden de focus weer oppakken en kregen Nuvoc weer onder druk. Alles liep bij Zevenhuizen weer op rolletjes en met een sterke aanval kon deze set met 17-25 gewonnen worden en werd de 3-1 overwinning mee naar huis genomen.

Het hele team kon met Julian Perdijk als chauffeur in het busje, dankzij de crowdfunding van de trouwe fans de terugreis aanvangen. Met een leuk avontuurtje bij de Mac werd deze dag besloten.

Voor het tweede herenteam van Zevenhuizen staat aanstaande zaterdag 18 maart weer een thuiswedstrijd op het programma. In Swanla zal om 16.15 uur de wedstrijd tegen VC Polaris uit Helmond gespeeld worden. Dit team staat in de tweede divisie op een tweede plaats en kunnen het 3-2 verlies in de uitwedstrijd revancheren. Dit belooft een spannende strijd te worden en die je niet moet missen.