top of page

Heren Zevenhuizen 2 vecht zich naar een 3-1 overwinning toe

Zevenhuizen, zaterdag speelde het tweede heren team in Swanla tegen VTC Woerden en wist na een zwaar gevecht deze wedstrijd via de setstanden 25-21, 21-25, 25-20 en 25-22 met 3-1 te winnen.


Trainer/coach Ronald de Rooij met assistent Fred Sonneville kon over een geheel fitte selectie beschikken, maar stelde de volgende basis op in het veld: Jake Anfiloff, Julian Perdijk, Marc Prosman, Luca van Hal, Merijn Draijer, Tom Sonneville en libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen starten goed en wisten met hun service de verdediging van Woerden lastig te maken, zodat zij hun aanvalskracht optimaal konden gebruiken. In het begin wist Luca van Hal belangrijke punten te scoren en moest Woerden al bij 11-6 in een time-out vluchten. Zevenhuizen bleef attent en wist de druk op Woerden vast te houden en zelf veelvuldig scoren. Op het eind kwam Woerden dichterbij en nam coach Ronald de Rooij bij 20-17 zijn eerste time-out. Nadat Marc Prosman zorgde voor het setpoint bij 24-21 wist Julian Perdijk met zijn aanval deze binnen te halen, 25-21

In de tweede set nam Bram van der Wel de positie over van Luca van Hal en wist in het begin te scoren, Woerden wist door goed te verdedigen en aan te vallen het initiatief naar zich toe te trekken en Zevenhuizen keek snel tegen een 8-13 achterstand aan. Na de Zevenhuizense time-out wisten de heren tot 11-13 bij te komen en nam Woerden een time-out. Marc Prosman wist zijn team hierna via een sterke aanval en een lastige service weer op een 16-15 stand te krijgen. Na een tweede time-out wisten de gasten door een sterke aanval en blokkering de stand weer in hun voordeel te spelen. Zevenhuizen coach Ronald de Rooij voerde bij 16-20 een dubbele wissel uit, Jens Everaart en Emanuel van Rangelrooij kwamen in het veld voor Tom Sonneville en Marc Prosman. Er ontstond een ander spel en werden er punten gescoord. Niet voldoende en op het eind kwamen Elwin Oskam en Damian Lustig binnen de lijnen voor Jake Anfiloff en Merijn Draijer en kon Zevenhuizen tot 21-23 komen, Dit was niet voldoende en Woerden kon deze set met 21-25 winnend afsluiten.

Zevenhuizen liet in de derde set Damian Lustig staan. De beide teams hielden elkaar tot 9-9 in evenwicht, daarna wist Bram van der Wel aanvallend veelvuldig te scoren en bracht zijn team naar een 16-12 voorsprong. In deze reeks van punten waren de beslissingen van de scheidrechters niet te volgen. Een duidelijke foute aanval van Woerden, bal tegen de antenne, werd niet gehonoreerd. Zevenhuizen wist deze voorsprong met verve vast te houden en kon zo deze set met 25-20 winnen.

Met dezelfde samenstelling trad Zevenhuizen aan in de vierde set, Woerden was er alles aan gelegen om een vijfde set eruit te slepen en wist snel op voorsprong te komen. Maar ook nu weer wisten de Zevenhuizense heren met hun vechtlust als team deze achterstand om te buigen naar een voorsprong. Vooral de middenaanval liep goed en ook diagonaal met Elwin Oskam werd gescoord. Uiteindelijk wist Bram van der Wel de winst met 25-22 zeker te stellen.

Voor de Zevenhuizense heren staat zaterdag 4 november om 14.00 uur de uitwedstrijd in Delft op het programma tegen het team van Punch HS 1. Gezien de stand op de ranglijst kan dit weer een spannende strijd worden.Comentarios


bottom of page