top of page

Heren Zevenhuizen 2 op winst in Amsterdam

Amsterdam, de Zevenhuizense heren van het tweede team speelden zaterdag in Amsterdam hun tweede competitie wedstrijd als onderdeel van hun teamweekend. Na hun eerste wedstrijd, waren de heren van Zevenhuizen nu beter op elkaar ingespeeld en wisten in Amsterdam een sterke 3-1 overwinning te boeken via de setstanden 25-27, 16-25, 19-25 en 27-25.


Trainer/coach Ronald de Rooij met assistent Fred Sonneville kon beschikken over de volledige selectie en stelde de volgende basis binnen de lijnen: Ton Sonneville, Julian Perdijk, Elwin Oskam, Jake Anfiloff, Marc Prosman, Merijn Draijer en libero Kyan Merkus.

De heren van Zevenhuizen maakten in het begin van deze set veel foutservices en kwamen al snel achter. Coach Ronald de Rooij moest al snel bij 10-5 een time-out nemen. Zevenhuizen wist nu met een betere en effectievere service en sterke blokpunten van Tom Sonneville en Julian Perdijk te zorgen dat Amsterdam bij 12-11 een time-out moest nemen. De Zevenhuizense heren zaten goed in het spel en wisten door te stoten naar een 14-18 voorsprong en nam Amsterdam hun tweede time-out. Dit had effect want Amsterdam kon sterk terugkomen waardoor de eindfase heel spannend werd tot 25-25. Coach Ronald de Rooij wisselde om het blok te versterken Damian Lustig voor Merijn Draijer en dat resulteerde dat Zevenhuizen deze set met 25-27 afsloot.

In de tweede set kwam Zevenhuizen met dezelfde opstelling in het veld en weten vanaf het begin de druk op te voeren met een sterke servicedruk en een goede blokkering van Jake Anfiloff, Marc Prosman en Tom Sonneville. Amsterdam raakte daardoor het spoor bijster, waardoor Zevenhuizen in een goede flow komt en deze set met 16-25 eenvoudig wist te winnen.

Met hetzelfde zestal gaat Zevenhuizen de derde set in, waarin het gelijk opgaat tot halverwege deze set. Zevenhuizen wisselde in deze set Bram van der Wel voor Jake Anfiloff en even later kwam Damian Lustig voor Merijn Draijer binnen de lijn. Zevenhuizen wist weer wat uit te lopen waardoor Zevenhuizen deze set met 19-25 naar zich toe haalt

Zevenhuizen liet in de vierde set de ingekomen spelers staan en kom Jens Everaart in het veld voor Marc Prosman. In deze set kon Zevenhuizen niet die servicedruk leveren als die in de derde set. Hierdoor kon Amsterdam vanaf 8-8 weg te lopen. Zevenhuizen moest bij 12-10 en 19-14 time-outs nemen. Met een prima servicebeurt van Marc Prosman, die weer in het veld kwam voor Jens Everaart, kwam Zevenhuizen terug naar 21-20. In een spannende eindstrijd trekt Amsterdam aan het langste eind en wist Zevenhuizen hun matchpoint op 24-25 niet te verzilveren en nam Amsterdam met 27-25 deze set in handen.

Voor het tweede herenteam staat zaterdag 7 oktober om 16.15 uur weer een thuiswedstijd op de rol. Tegenstander is dan Spaarnestad Heren 2 uit Haarlem, de huidige nummer tien en zij zijn gebrand om hun tweede wedstrijd tot een goed einde te brengen.


Comentarios


bottom of page